5.7 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiJaslena grupa u vrtiću "Neven" ponovo aktivna od septembra

Jaslena grupa u vrtiću “Neven” ponovo aktivna od septembra

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Jaslena grupa u “Nevenu” biće od septembra ponovo otvorena, izjavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je danas u Gradskoj kući održao sastanak sa predstavnicima roditelja koji su pre dva meseca pokrenuli onlajn peticiju “Vratite bebama Neven” da se jasleni deo vrtića opravi i deca vrate u njega. Potkrovlje vrtića za jaslenu grupu bilo je zatvoreno naredbom građevinske inspekcije zbog dotrajalosti krova.

Peticija "Vratite bebama Neven" sa FB grupe "Neven je naš"

Po rečima Santovca, Grad će rekonstruisati vrtić i osigurati boravak i za decu najmlađeg uzrasta iz dela grada koji pokriva 4. Jul, Staro i Novo Berbersko, Lesninu i ostale.

“Potpuno razumem zahteve roditelja. Briga o porodici i deci je jedan od glavnih prioriteta grada Zrenjanina. Deca iz svih delova Zrenjanina zaslužuju najbolje uslove za boravak, a roditeljima treba obezbediti mogućnost da svoju decu odvedu u vrtić uz što manje troškova i utrošenog vremena. Dogovorili smo se da se obave neophodni radovi u objektu. To će biti učinjeno tokom letnjeg raspusta, kako bi bilo omogućeno da jaslena grupa ubuduće bude smeštena u prizemlju objekta i da od 1. septembra deca mogu ponovo da borave u vrtiću “Neven” – izjavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je dogovorio da sa roditeljima zajedno, za vreme letnjeg raspusta, obiđe radove na vrtiću da bi se svi uverili da se poslovi obavljaju redovnim tokom.

Jaslena grupa u "Nevenu" biće od septembra ponovo otvorena


Ivana Gordić Perc, koja je predstavnica roditelja okupljenih oko inicijative “Neven je naš” rekla je da je ova godina za njih bila veoma teška, jer su morali da izdvajaju dodatna finansijska sredstva i da se dodatno angažuju oko prevoza dece, pa pored roditeljstva moraju da se bave i aktivizmom, što je ipak urodilo plodom.

“Nedeljno izgubimo jedan radni dan u putu do i od novog vrtića. Naravno da sva deca treba da imaju pristojne uslove za boravak van svojih kuća i mi podržavamo izgradnju “Bubamare”, ali tražimo iste uslove i za decu “Nevena” – izjavili su roditelji pre nekoliko meseci.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
5.7 ° C
5.7 °
5.7 °
57 %
6.3kmh
51 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °