18.3 C
Zrenjanin
24.05.2024.
Naslovna stranicaJavni poziv za ekonomsko osnaživanje mladih u Zrenjaninu

Javni poziv za ekonomsko osnaživanje mladih u Zrenjaninu

European Top 44 Airplay chart

Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2023. godini. Za ovu inicijativu izdvojeno je 3 miliona dinara, a mladi preduzetnici su pozvani da se prijave.

Pravo za podnošenje prijave imaju mali i mikro privredni subjekti i preduzetnici koji nisu navršili više od 35 godina života.

Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2023. godini ima za prioritet podršku omladinskom preduzetništvu. Omladinsko preduzetništvo predstavlja značajan ekonomski potencijal, izvor novih radnih mesta, a entuzijazam i energija mladih su pokretačka snaga razvoja privrede i društva.

Opšti cilj ovog programa je sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima, pružanje direktne podrške u realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u početnim fazama poslovanja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta među mladima. Krajnji cilj programa je podizanje svesti o značaju omladinskog preduzetništva, kao i ostvarivanje ključne uloge mladih preduzetnika na tržištu rada. To će se postići kroz razvoj njihovih preduzeća, povećanje zapošljavanja, i ostvarivanje održivih prihoda.

Čemu su namenjena sredstva?

Sredstva su namenjena za:

  • Subvencionisanje troškova ulaganja u nabavku mašine/opreme/specijalizovanog alata.
  • Subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.
  • Subvencionisanje troškova za nabavku računara i računarske opreme.

Za šta se odobravaju sredstva?

Sredstva se odobravaju za:

  1. Nabavku mašine/opreme/specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om, bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i slično.
  2. Nabavku repromaterijala u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om, bez zavisnih troškova prevoza i slično.
  3. Nabavku računara i računarske opreme u visini od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om, bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i slično.

Dokumentaciju možete predati do 5. decembra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
18.3 ° C
19.5 °
18.3 °
79 %
2.9kmh
97 %
Pet
18 °
Sub
25 °
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
26 °