Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiJavni poziv za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece

Javni poziv za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece

European Top 44 Airplay chart

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura raspisao je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

Grad Zrenjanin pruža podršku roditeljima maloletne dece kroz Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku u vezi sa njihovim lečenjem. Ova podrška obuhvata troškove lečenja, nabavku medicinskih pomagala, dijagnostičke postupke i druge medicinske procedure kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Takođe, omogućeno je obezbeđivanje lečenja u odgovarajućim zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji uz angažovanje inostranih zdravstvenih stručnjaka.

Zahtevi se mogu podneti isključivo za tretmane, lekove, medicinske procedure, dijagnostiku i pomagala koja su preporučena, naučno potvrđena i već prihvaćena u praksi, isključujući eksperimentalne metode lečenja.

Visina finansijske podrške, koja se određuje na osnovu predloga Komisije uz obrazloženu ocenu i mišljenje, maksimalno iznosi 150.000 dinara po zahtevu i isplaćuje se u jednokratnom iznosu. Rok za podnošenje zahteva s potrebnom dokumentacijom traje do utroška sredstava predviđenih za tu svrhu, a Gradonačelnik donosi rešenje u roku od 30 dana od prijema zahteva od strane podnosioca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °