18.3 C
Zrenjanin
24.05.2024.
Naslovna stranicaJavni poziv za poboljšanje uslova povratnika

Javni poziv za poboljšanje uslova povratnika

European Top 44 Airplay chart

Komisija za sprovođenje programa podrške u građevinskom materijalu i opremi mali grant za unapređenje životnih uslova povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji, raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava. Cilj je obezbediti podršku u popravci, adaptaciji ili opremanju seoskih kuća sa okućnicom za porodična domaćinstva koja su već bila korisnici projekta „Reintegracija povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji iz Nemačke i drugih zemalja EU kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja“ na teritoriji grada Zrenjanina.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za nabavku građevinskog i drugog materijala opreme (mali grant), s maksimalnom vrednošću paketa do 250.000,00 RSD po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Ko može da se prijavi?

Podnosioci prijave i članovi njihovih porodičnih domaćinstava moraju ispunjavati sledeće uslove

  1. Bili su korisnici projekta „Reintegracija povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji iz Nemačke i drugih zemalja EU kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja“ u Zrenjaninu, a potrebna im je pomoć za poboljšanje uslova stanovanja.
  2. Podnosioci prijave su povratnici na osnovu sporazuma o readmisiji iz Nemačke i drugih zemalja EU, ili poseduju odgovarajuću dokumentaciju koja potvrđuje boravak ili dobrovoljan povratak iz ovih zemalja.
  3. Imaju prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina.
  4. Ne poseduju nepokretnost u Srbiji ili u drugim državama koja bi rešila njihove stambene potrebe, niti su je zamenili, obnovili ili otuđili.
  5. Nemaju prihode koji bi omogućili poboljšanje uslova stanovanja.
  6. Nisu korisnici drugih programa stambenog zbrinjavanja.
  7. Svojina nad seoskom kućom sa okućnicom je upisana u katastru, ili je suvlasništvo s drugim članovima porodičnog domaćinstva koji su koristili projekat „Reintegracija povratnika“ u Zrenjaninu.
  8. Ugradnjom dodeljenog materijala i opreme poboljšaće se uslovi stanovanja porodičnog domaćinstva.
  9. Nepokretnost se nalazi na teritoriji Zrenjanina.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
18.3 ° C
19.5 °
18.3 °
79 %
2.9kmh
97 %
Pet
18 °
Sub
25 °
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
26 °