Promo

Kada poklanjaš cveće, pokloni emocije i simboliku

U cvećari Evergreen su spremni za Dan žena, ali i svaki drugi dan, jer za poklanjanje cveća nije potreban povod.

Dan žena se bliži, a ako razmišljate da tim povodom, dragoj ženskoj osobi poklonite nešto, jedna od opcija je svakako cveće.

Karanfil i 8. mart oduvek su nekako išli zajedno. Ta veza je vrlo logična jer je crveni karanfil simbol radničkog pokreta. Osim što je čest poklon ženama tog dana, redovan je prizor na demonstracijama koje se širom sveta održavaju na Međunarodni praznik žena.

Preduzeća su ga ranije obavezno poklanjala zaposlenim ženama. Karanfil još, u zavisnosti od boje, simbolizuje divljenje, ljubav, naklonost, ali i bezgraničnu majčinsku ljubav.

Naravno, karanfile ćete pronaći u cvetnom asortimanu cvećare Evergreen.

Ipak, motivi za poklanjanje cveća za 8. mart ili bilo koji drugi datum, su različiti. Vremena su se promenila, a karanfil je malčice gurnut u drugi plan. Takođe, izbor dostupnog cveća je mnogo veći. Pa, ako planirate da odaberete cvetni poklon za dragu osobu, saznajte nešto o simbolici cveta za koji se odlučite.

chay tessari RHGGDI5EUCE unsplash
foto: chay tessari from unsplash

Ruža

Ovo je cvet koji se najčešće poklanja i prigodan je poklon u mnogim situacijama. Crvene ruže simbolizuju strast i ljubav, nekad zahvalnost i zadovoljostvo. Ako birate bele, birate čednost, iskrenost i bezgrešnost. Žute ruže su u narodu neomiljene, jer se smatra da su simbol neverstva i ljubomore, ali su zapravo simbol veselja. Da ne bude zabune, preskočite žute ruže.

Ljiljan

Ljiljan je veličanstven cvet koji se povezuje sa beskrajnom lepotom, čistoćom, srećom, devičanstvom, besmrtnosti i spasom. Po biblijskom predanju simbolizuje i biranje voljenog bića i zato ljiljan poklanjajte zaista posebnim osobama.

Orhideja

Orhideja je simbol posebnosti i uspeha. Možete je pokloniti nekome kome želite uspeh u karijeri ili nekom drugom životnom polju, ali i nekome prema kome osećate ljubav ili sa kim priželjkujete romansu.

orhideja 03 2
foto: 105.rs

Narcis

Da, narcis može biti simbol samoljublja. Ipak, s obzirom na to da ovaj cvet niče među prvima, simbol je rođenja, ponovnog buđenja ili novog početka.

Lala

Ovaj cvet je uglavnom simbol ponosa i slave. Crvena lala se, pak, vezuje za ljubav, a žuta za beznadežnu ljubav. Ružičasta označava brižnost, ljubičasta kraljevsko dostojanstvo, a bela opraštanje.

Rajska ptica

Ovo je cvet zaista neobičnog i upečatljivog izgleda. Samim tim, idealna je poklon za neobične, posebne i očaravajuće osobe.

IMG 3528
foto: 105.rs

Svakako nije na odmet znati ponešto o cveću koje poklanjamo dragim i nama važnim osobama. Ipak, najvažnije je da svaki poklon pa tako i cveće poklanjate od srca. Prilika za poklanjanje može biti Dan žena, ali i svaki drugi dan. Povod nije potreban.

Rezano ili saksijsko, cveće sa ovog spiska i još mnogo toga, za sve prilike i povode, pronaći ćete u cvećari Evergreen.

Cvetne aranžmane poručite na 235-535 ili ih posetite na Magistrali.

Živeti sa cvećem je stil života.

Deo ponude u cvećari Evergreen, pogledajte ovde:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button