Naslovna stranicaKorisnoKako obući bebu?

Kako obući bebu?

Bebe treba oblačiti naspram sebe. Onako kako biste vi izašli obučeni, tako obucite i bebu.

European Top 44 Airplay chart

Priprema za izlazak iz porodilišta s novorođenom bebom predstavlja važan korak za svaku majku, naročito kada su u pitanju hladni zimski dani. Bitno je adekvatno obući bebu u skladu s vremenskim uslovima. Bez obzira na godišnje doba, važno je obratiti pažnju na nekoliko aspekata kako bi se osiguralo optimalno okruženje za bebu.

Prvih dana nakon rođenja, bebe nemaju razvijen centar za termoregulaciju, što znači da se teže prilagođavaju temperaturama. Zato je važno prilagoditi oblačenje bebe prema spoljašnjim uslovima i temperaturi prostorije u kojoj boravi. Idealna temperatura za sobu u kojoj beba spava je između 18 i 22 stepena.

Kako obući bebu kada je napolju hladno?

U hladnijim uslovima, bebu treba oblačiti slojevito. Pamučni materijali za donje slojeve i vuneni materijali za gornje slojeve čuvaju toplotu, dok vodootporna jakna ili skafander štite od hladnoće i vlage. Obavezno koristite pokrivače kada ste napolju. Tokom šetnje sa bebom u kolicima pokrijte je ćebencetom. Možete iskoristiti i ugrađenu zaštitu od kiše ili snega koju imaju kolica.

Kako obući bebu kada je napolju toplo?

Kada je napolju toplo, bebu treba obući lagano, koristeći pamučne materijale i lagane slojeve koji omogućavaju prozračnost. Takođe, važno je zaštititi bebinu kožu od direktnog sunčevog zračenja i osigurati dobru ventilaciju u prostoriji. Kada temperatura prelazi 24 stepena, bebi je dovoljan samo jedan sloj garderobe. Da biste zaštitili bebino lice poželjno je da joj stavite šeširić.

Kako da prepoznate da li je bebi toplo ili hladno?

Uvek treba pratiti signale koje beba šalje. Hladne ručice mogu ukazivati na potrebu za dodatnim slojem odeće, dok znojenje i razdražljivost mogu ukazivati na pretopljavanje. Nemojte preterano pokrivati bebu zbog straha da će joj biti hladno. Dodirnite bebin vrat, ako je mokar skinite bebi sloj odeće.

Kod kuće, vodite računa o temperaturi prostorije i vlažnosti vazduha, kao i o kvalitetu materijala kojima je beba okružena. Redovno provetravanje prostorije i čišćenje blagim sredstvima su važni kako bi se osiguralo zdravo okruženje za bebu.

Važno je razviti svest o tome kako beba reaguje na promene temperature i prilagoditi oblačenje prema njenim potrebama. Korišćenje termometra za prostoriju ge boravi beba dodatno može olakšati praćenje temperature i prilagođavanje oblačenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °