ŽivotKorisno

Kako očistiti granitnu sudoperu?

Granitne sudopere su vrlo kvalitetne otporne i izdržljive, ali mogu biti teške za čišćenje ukoliko se ne održavaju redovno.

Materijal od kog su izrađene je kompozitni, a njegov osnovni sastojak je kvarc, najtvrđi oblik granita. On se kombinuje sa smolama visokog kvaliteta, što što ovim sudoperama daje izuzetnu čvrstoću i otpornost na svakodnevnu upotrebu u kuhinji.

Ove sudopere se ugrađuju u kuhinjske pultove kao deo radne površine, nudeći estetski prijatan izgled i funkcionalnost.

Kako očistiti granitnu sudoperu od kamenca?

Za održavanje granitnih sudopera preporučuje se redovno čišćenje deterdžentom i mekanom stranom sunđera, uz temeljno ispiranje vodom. Na taj način ćete izbeći taloženje kamenca.

Ako se kamenac ipak nataloži, uklanjanje se može obaviti rastvorom alkoholnog sirćeta i vode. Vodu i sirće pomešajte u odnosu 2:1, i ostavite da prenoći. Ujutro detaljno istrljajte i isperite.

Kako ukloniti fleke?

Na granitnim sudoperama, posebno onim svetlije boje, mogu se pojaviti fleke od raznih tečnosti ili ostataka hrane, pa je fleke najbolje tretirati kombinacijom tople vode i tablete za sudomašinu. Sudoperu napunite do polovine, ubacite tabletu da se rastvori i ostavite tako da prenoći. Nakon što je odstojalo, dobro istrljajte i isperite vodom.

Kako ukloniti tragove od posuđa?

Povremeno se na površini sudopere mogu pojaviti srebrnkaste linije od kontakta sa metalnim escajgom i posuđem, ali se one lako uklanjaju deterdžentom i tvrdom sunđerom, čuvajući tako estetiku i funkcionalnost granitnih sudopera dugoročno.

Povezani članci

Back to top button