16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.

Kako se otarasiti muva?

European Top 44 Airplay chart

Kako se otarasiti muva? Znamo da vas to sve zanima jer je sa dolaskom lepog vremena i to pitanje došlo na red.

Dakle, kako se otarasiti muva?

Da biste se uspešno rešili muva u svom domu ili dvorištu, morate sprečiti stvaranje uslova koji privlače ove dosadne insekte. Muve vole da se hrane otpadom i pronalaze mesto za polaganje jaja u okolini gde ima hrane. Zbog toga je važno da vodimo računa da ne ostavljamo ostatke hrane na stolu i da održavamo čistoću kante za smeće, koja uvek treba da bude poklopljena. Kao preventivnu meru možete koristiti jabukovo sirće za povremeno pranje kante kako biste odbili muve.

Muve takođe vole trulo voće, pa je važno redovno uklanjati plodove koji su pali sa voćki u dvorištu. Na taj način se smanjuje mogućnost da muve pronalaze izvor hrane i mesta za polaganje jaja.

Voda je još jedan faktor koji privlači muve, baš kao i smeće. Da bismo sprečili muve da se okupe oko stajaće vode u dvorištu, okolina mora biti suva. To znači da treba isprazniti kante, kofe i burad kada nisu u upotrebi, zatrpavati rupe u kojima se skuplja voda i popravljati curenja na slavinama i česmama. Na taj način ćete smanjiti privlačnost muva ka dvorištu i sprečiti njihovo razmnožavanje.

Probajte i ove trikove:

Biljke poput geranijuma, bosiljka, lavande, nane i mirođije svojim mirisom odbijaju muve. Ako ove biljke posadite u domu možete se na prirodan način otarasiti muva i uživati u mirnom okruženju. Njihovi specifični mirisi deluju kao repelenti za muve, što će ih na svu sreću oterati.

Eterična ulja su se takođe pokazala kao dobro oružje. Napravite loptice od vate ili na tufer nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja i postavite na nekoliko mesta u kući. Osim što će vam kuća lepo mirisati, rešićete se i letećih napasti.

Znate li 5 načina kako se otarasiti komaraca?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °