Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaKaravan "Banatske bajke" u Lazarevu

Karavan “Banatske bajke” u Lazarevu

Bogat kulturno - umetnički program čeka sve prisutne u dva termina - od 11h i od 18h.

European Top 44 Airplay chart

Karavan “Banatske bajke” stiže u Lazarevo u subotu, 18. septembra. Ovom prilikom stanovnike ovog naseljenog mesta očekuje raznovrstan program, uz istovremeno obeležavanje Dana kolonizacije.

Program će startovati u 11h u Domu omladine gde će biti odigrana predstava za decu CEKOM-a, a zakazan je i nastup Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra. Predveče je rezervisano decu iz OŠ “Slavko Rodić” iz Lazareva, koji će nastupiti za sve prisutne. Takođe od 18h su prema rasporedu najavljeni i nastupi KUD “Zavičaj” iz Lazerava i KUD “Prosvjeta” Rudo, ali i pevača KUD “Pionir” iz Zrenjanina.

Tokom čitavog dana u sali Doma omladine će biti predstavljeni umetnički radovi, fotografije i knjige za decu čiji su autori iz Lazareva.

Istog dana, 18. septembra, biće obeležen Dan kolonizacije, u dan sećanja na prve koloniste iz Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom će biti otkrivena spomen ploča posvećena palom borcu Goranu Tuševljaku i biće položeni venci na spomenik 23 pala ruska borca Crvene armije. Ovo je zakazano za 13h kod Hrama Ognjene Marije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
6.8 ° C
6.8 °
6.8 °
71 %
1.6kmh
10 %
Thu
13 °
Fri
14 °
Sat
16 °
Sun
18 °
Mon
10 °