Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaKaravan Banatske bajke u Aradcu

Karavan Banatske bajke u Aradcu

European Top 44 Airplay chart

Karavan Banatske bajke kreće 24. jula u Aradcu u okviru slave sela, a posetioci će moći da uživaju u kulturno – umetničkom i zabavnom programu kao i autentičnim domaćim proizvodima koji će biti u ponudi na brojnim štandovima – trutulama, herovkama, parokama, rejtešama, haluške-spod-cecka, hvarovje taške, tvarožnjiki, cukrinima itd ali i ručnim radovima, vezovima, drvodeljstvom, stolarijom, slikarstvom i još mnogo čime interesantnim.

Od kulturno-umetničkog programa moći ćemo da uživamo u etno muzici čuvenih “Meškarki“, deca će pevati i recitovati, a igračka grupa i orkestar KUD-a “Pionir” i mladi muzičar Denis Straka sa svojim bendom postaraće se da slava sela bude propraćena kako dolikuje. 

Ovaj Karavan banatske bajke koji organizuje Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Turističkom organizacijom, koji će se održavati još i u Perlezu (13. avgust), Tarašu (19. avgust) i Lazarevu (18. septembar), zamišljen je kao dopuna već postojećih manifestacija i značajnih datuma u selima, gde se organizuje propratni kulturno-umetnički i zabavni program i dovode posetioci i turisti kako bi upoznali pomenuta mesta i sve što ona imaju da ponude.

Ukoliko ne možete da organizujete prevoz do Aradca, biće obezbeđen i besplatan autobuski prevoz za zainteresovane. Prijave i rezervacije su do 20. jula na brojeve telefona Turističke organizacije: 023/523160 i 060/5061128.

Pročitajte još i Leto u Narodnom muzeju Zrenjanin.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
10 ° C
10.1 °
10 °
52 %
5.9kmh
100 %
Wed
17 °
Thu
17 °
Fri
14 °
Sat
14 °
Sun
16 °