Naslovna stranicaZabavaKnjiga "Tiho proleće" je povezana sa Netflixovom serijom "Problem 3 tela"

Knjiga “Tiho proleće” je povezana sa Netflixovom serijom “Problem 3 tela”

"3 Body Problem" je naučno-fantastična serija kreatora remek-dela " Igre prestola.

European Top 44 Airplay chart

“3 Body Problem” odnosno “Problem 3 tela” je najnovija serija na Netflixu koja je zaprepastila publiku svojom uzbudljivom pričom. U priči se pojavljuju i vanzemaljci, ali to je uobičajeni element ovog žanra, zar ne?

Inspirisana trilogijom “Sećanje na prošlost Zemlje” kineskog pisca naučne fantastike Liu Cixina, serija donosi inteligentnu i duboku priču o susretu sa vanzemaljcima. Međutim, ono što je zaista impresivno jesu pažljivo osmišljeni detalji koji čine ovu seriju izuzetnom.

Kako je serija inspirisana knjigom?

Serija “Problem 3 tela” duboko je inspirisana knjigom “Tiho proleće” iz 1962. godine, koja je imala značajan uticaj na likove i radnju. Glavni lik, Je Venđe, postaje fascinirana potragom za vanzemaljskim životom nakon što pročita ovu knjigu.

Radnja serije se oslanja na priču o San-Tiju. To je vanzemaljska rasa koja se bori sa nestabilnim solarnim sistemom i suočava se sa izumiranjem. Dok ovi vanzemaljci dolaze na Zemlju, priča se vraća u 1960-te godine. Prikazuje mladu Je Venđe koja je duboko pogođena sadržajem knjige “Tiho proleće”. Poseban utisak na nju ostavlja poruka knjige – “Ništa u prirodi ne postoji samostalno”. Ubrzo nakon toga razvija vezu sa ekološkim aktivistom Majkom Evansom.

Knjiga “Tiho proleće”, napisana od strane biologa i zoologa Rejčel Karson, istražuje štetne efekte pesticida DDT na životnu sredinu i ljudsko zdravlje. Iako je izazvala snažan otpor hemijske industrije, Rejčelin rad je ostao neumoljiv.

Ova knjiga smatra se pokretačem modernog ekološkog pokreta, koji je kasnije doveo do zabrane DDT-a i inspirisao brojne ekološke aktiviste širom sveta.

Dok serija “3 Body Problem” nastavlja da očarava publiku, njenom integracijom ekologije kroz ikoničnu knjigu dodaje se dubina i relevantnost priči. Serija je sada dostupna za strimovanje na Netflixu.

Ukoliko ne znate šta da gledate na Netflixu, ovo je serija koja će vam držati pažnju – “Fool me once”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °