Hrana i piće

Ko se zaželeo „kobasicijade“ u Belom Blatu?

Ove godine program će biti raspoređen na dva dana - prvi je rezervisan za svinjokolj na starisnki način, a drugi za ekipno takmičenje u pravljenju kobasica.

Ako bi vaš odgovor na pitanje u naslovu bilo „ja“ ili „mi“ – stižemo sa lepim vestima!

Ova gurmanska manifestacija će ponovo biti održana u Belom Blatu, nakon dve godine pauze. Razlika u odnosu na prethodne godine je što će ovoga puta trajati dva dana – susret proizvođača vrsnih domaćih proizvoda i ljubitelja istih je zakazan za 5. i 6. februar.

Ovogodišnja „Beloblatska kobasica“ je podeljena na dva dan, kako zbog epidemiološke situacije, ali i kao još jedan pokušaj da se smanje gužve na ulazu u selo, koje su svakako, pored raznih gurmanluka, bile glavne karakteristike ovog događaja.

Kobasicijada 5
https://www.facebook.com/kobasicijadaBB/photos/108259940756672, Babuškov photo

Prvi dan je rezervisan za takmičenje u svinjokolju na pravi starinski način. Posetioci Belog Blata prve subote u februaru moći da pogledaju kako se to nekada radilo u Vojvodini. Naravno, nakon gledanja – red će biti i da se degustiraju svi ti sveži prozvodi. Sveže pečene kobasice, čvarci, beloblatski svinjski paprikaš, švargla, krvavica biće samo deo jelovnika toga dana. Sve navedeno se ne odvaja od vina, rakije, i domaćih kolača.

Kobasicijada 4
https://www.facebook.com/kobasicijadaBB/photos/108259650756701, Babuškov photo

Drugi dan kobasicijade, 6. februar, je nekako glavni dan manifestacije. Nedelja je rezervisana za ekipno takmičenje u pravljenju svežih, domaćih kobasica. Takođe, sada već radicionalno će biti predstavljeni i drugi domaći proizvodi, ali i razni alati koji su potrebni prilikom njihove pripreme.

Kobasicijada 6
https://www.facebook.com/kobasicijadaBB/photos/108257867423546, Babuškov photo

Zabavni deo programa će biti prepušten u subotu sastavu „Apsolutno romantično“, a u nedelju TS „Duša Balkanska“ i rok sastavu „Nostradamus“.

Svi zainteresovani za učešće u takmičarskom delu Beloblatske kobasicijade mogu da se prijave na binmarketing.rs//beloblatskakobasica ali i putem broja 063 179 76 39. Prijave su otvorene do 1. februara, a potrebna je uplata kotizacije u visini od 4 hiljade dinara.

Kobasicijada 3
https://www.facebook.com/kobasicijadaBB/photos/108258477423485, Babuškov photo

Takmičari od organizatora dobijaju 5 kg svežeg svinjskog mesa, 10 m creva, a sami trebaju da ponesu ručnu mašinu za mlevenje, punilicu, začine i pribor za pečenje kobasica.

Kada su u pitanju izlagači, oni se mogu javiti na broj 069 199 48 16 kako bi se upisali na spisak, i dobili sve potrebne informacije.

Povezani članci

Back to top button