Vesti Zrenjanin

Kod javnih beležnika besplatna overa dokumenata za upis u srednju školu i fakultet

Za one koji ove godine završavaju osnovnu ili srednju školu i nastavljaju školovanje.

Javni beležnici Srbije podsećaju da svi građani koji redovno ove godine upisuju srednju školu ili fakultet, imaju pravo da besplatno overe dokumenta koja su im potrebna za upis u srednju školu ili na fakultet.

Dokumenta je potrebno fotokopirati i doneti na overu u bilo koju od 226 kancelarija širom Srbije. Original dokumenta potrebno je doneti na uvid.

Jedan javni beležnik besplatno može izdati po jedan primerak overenog dokumenta.

Za overu ovih dokumenta nije potrebno zakazati termin, a radno vreme svih kancelarija u Srbiji možete proveriti na sajtu beleznik.org

Spisak javnih beležnika u Zrenjaninu, pogledajte ovde:

javni beleznici zr
Javni beležnici na području osnovnog suda u Zrenjaninu (beleznik.org)

Javni beležnici, takođe, ne naplaćuju ni overu dokumenata koji su potrebni za konkursa za prijem u učeničke i studentske domove, kao i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita. Pored overe ovih dokumenata, kod javnih beležnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Javni beležnici pozivaju građane da poslove oko overe ovih dokumenta obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gužve u poslednjim danima upisa.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button