16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaKoncert Jovana i Nade Kolundžije

Koncert Jovana i Nade Kolundžije

Jedan od najpoznatijih violinista u Srbiji nastupa u Zrenjaninu, ali ne dolazi sam, već u pratnji sestre, sjajne pijanistkinje.

European Top 44 Airplay chart

U ponedeljak, 11. decembra će se u salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu održati koncert Jovana i Nade Kolundžije. Početak je u 19h. Jovan je violinista, a njegova sestra Nada pijanistkinja.

Program se sastoji iz dela kompozitora klasične muzike kao što su Žan-Mari Lekler, Kamij Sen-Sansa, Fridrih Fric Krajsler, Simeon ten Holt, Žozef Nikola-Pankras Roje, Sergej Prokofjev.

Jovan i Nada Kolundžija će u toku svog boravka u Zrenjaninu održati besplatne kreativne muzičke radionice odnosno majstorske kurseve za učenike Muzičke škole “Josif Marinković”. Najbolji od njih imaće čast da dele scenu sa velikanima naše muzičke scene, kao specijalni gosti koncerta.

Ulaz na koncert je besplatan.

Jovan Kolundžija

Jovan Kolundžija je proslavljeni srpski violinista iz Beograda. Violinu svira od 6. godine što je rezultiralo sa preko 4000 koncerata održanih u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta u više od 45 zemalja. Neke od njih su Karnegi Hol u Njujorku, sala Čajkovski u Moskvi, Gavo u Parizu, Beas Artes u Meksiku… Dobitnik je velikog broja značajnih svetskih nagrada, održao je veliki broj humanitarnih koncerata i osnivač je Centra lepih umetnosti Gvarnerijus.

Jovan Kolundzija 2020

Nada Kolundžija

Nada Kolundžija izvodi savremenu klasičnu muziku. Održala je preko hiljadu koncerata u Evropi, Aziji i Americi. Nastupa solistički, ali i sa bratom Jovanom. Bila je saradnik i gost muzičar Les AMIS ansambla iz Toronta i član je Ansambla za drugu novu muziku. Sarađivala je sa velikim brojem domaćih i inostranih muzičara i kompozitora i gostovala je na brojnim festivalima. Dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °