17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotKorejske tajne nege kože treba da znaju sve žene

Korejske tajne nege kože treba da znaju sve žene

Da li ste se ikada zapitali u čemu je tajna zdrave kože Korejaca?

European Top 44 Airplay chart

Korejska rutina za negu kože postala je svetski poznata po svojoj sveobuhvatnosti i efikasnosti u održavanju čiste, sjajne i zdrave kože. Tajne ove rutine leže u detaljnom pristupu koji uključuje više koraka i proizvoda za negu kože.

Jedna od osnovnih praksi u korejskoj nezi kože je koncept dvostrukog čišćenja. Ova tehnika podrazumeva prvo čišćenje uljima kako bi se temeljno uklonile nečistoće i šminka. Zatim se primenjuje čišćenje na bazi vode kako bi se uklonili ostaci ulja i nečistoće s površine kože, osiguravajući temeljito čišćenje i pripremu kože za dalje korake nege.

Nadalje, korejska rutina nege kože poznata je po svojoj . Nakon čišćenja, sledeći korak je toniranje kože kako bi se izbalansirao pH nivo i pripremila koža za apsorpciju narednih proizvoda. Zatim sledi primena esencija, koje su lagane, hidratantne tečnosti bogate hranljivim sastojcima, čija je svrha revitalizacija i hidratacija kože.

Nakon esencija, koristi se serum, koji je koncentrovani proizvod sa specifičnim aktivnim sastojcima koji ciljaju određene probleme kože, poput hidratacije, izbeljivanja, ili borbe protiv starenja. Hidratantna krema je sledeći korak, koja dubinski hidrira kožu i održava je mekom i elastičnom.

Korejci takođe redovno praktikuju eksfolijaciju kako bi očistili pore i uklonili mrtve ćelije sa površine kože, otkrivajući tako sjajniju i glađu kožu. Ova rutina može uključivati blage hemijske eksfolijante poput AHA i BHA kiselina, kao i pilinge.

Još jedan važan element korejske nege kože su maske. Postoje različite vrste maski koje se koriste za hidrataciju, čišćenje pora, umirenje ili dodatno osveženje kože. Ove maske pružaju dodatnu njegu i ciljaju specifične potrebe kože.

Neophodno je i redovno korišćenje proizvoda za zaštitu od sunca zbog prevencije preranog starenja i očuvanje zdravlja kože.

Nije dovoljno samo koristiti kozmetičke proizvode

Važno je napomenuti da ova rutina nije samo o spoljnoj nezi kože, već i o unutrašnjoj. Korejci vode računa o unosu vode i hrani bogatoj antioksidansima kako bi podržali zdravlje kože iznutra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °