Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaŽivotZdravljeKovid propusnice - od večeras kazne do 300 hiljada dinara

Kovid propusnice – od večeras kazne do 300 hiljada dinara

U obzir dolaze jedino testovi dobijeni od strane neke od nadležnih državnih laboratorija.

European Top 44 Airplay chart

Od večeras počinje kažnjavanje od strane nadležnih kada je u pitanju posedovanje kovid propusnice u ugostiteljskim objektima, koju je potrebno da imaju svi gosti nakon 22h.

Vakcinisani gosti moraju imati kod sebe dokaz o vakcinaciji, dok nevakcinisani, da bi boravili u nekom lokalu nakon 22h, trebaju da prikažu sertifikat sa negativnim rezultatom antigenskog ili PCR testa. Takođe, dolazi u obzir i dokaz o preležanom virusu korona, ne stariji od 6 meseci.

Od 22h u svakom ugostiteljskom objektu mora biti prisutan takozvani kovid redar koji je zadužen za kontrolu kako nakon 22h u objekat ne bi ušao niko ko ne poseduje neki od dokaza.

Kazne koje su predviđene za kršenje ove mere su sledeće: 300 hiljada dinara za pravno lice, 150 hiljada za preduzetnika, 50 hiljada za odgovorno lice, 30 hiljada za kovid redara, a ukoliko prilikom kontrole gost bude zatečen u objektu bez zelenog sertifikata moraće da plati kaznu od 5 hiljada dinara.

Važno je napomenuti da su jedini validni testovi oni koji su urađeni u nekoj od državnih laboratorija, dok, prema najavama nadležnih, testiranje ispred ugostiteljskih objekata neće biti moguće.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
25 ° C
27.8 °
25 °
59 %
3.4kmh
8 %
Čet
25 °
Pet
37 °
Sub
35 °
Ned
32 °
Pon
31 °