Zašto je Kris Hemsvort izabran za Tora?

Obožavaoci Marvela bi se složili da je Kris Hemsvort sjajan u ulozi boga groma sa Asgarda, ali možete li zamisliti nekog drugog glumca u toj ulozi? Recimo, Toma Hidlstona? Moooolim? Loki kao Tor? Zvuči kao božanska šala dostojna boga obmane (i vatre, da budemo mitološko korektni).

Ali, sam Hidlston je izjavio da bi mogao sebe da zamisli u ulozi boga groma, ali fizički da bi teško mogao to da isprati, jer kako je izjavio za medije, seća se trenutka kada je saznao da je proglašen za boga prevare, pored Hemsvortovog boga groma. Kako je objasnio, odluka da Kris dobije ulogu Tora doneta je u teretani za kaskadere, kada je Tom pokušao da da sve od sebe da obori rekord u intenzivnom treningu svog kolege.

Kris u pripremama za film “Tor: Krv i Ljubav”

“Bila je na zidu teretane tabla sa zadacima. Nešto kao 1000 metara na veslanju, 100 zgibova, 100 sklekova, 100 čučnjeva i to vremenski ograničeno”.

Umesto da se okrene i izađe napolje, Tom je rešio da proba. “Kris Hemsvort je stavio svoj rezultat na tabli i rekoh u sebi “Okej, aj’ da ja probam”. 1000 metara veslanja sam nekako izgurao, ali nisam izdržao ni 15 zgibova. E vidite, zato je Kris Tor, a ja Loki.” – sa smeškom izjavljuje Hidlston, pokazujući da za mahanje čekićem Mjolnirom (i kasnije sekirom Stormbreaker) treba imati mišiće.

Um carije, ali u teretani su ipak mišići bitniji

Usput, ako ne možete da dočekate novo izdanje u Marvelovoj sagi “Thor: Love and Thunder”, režiser Taika Vaititi kaže da će ovaj film, naspram pređašnjeg Ragnaroka biti “ludnica”.

“Reći ću vam šta je drugačije. Biće mnogo više emocija, mnogo više ljubavi, i mnogo više groma. I da dodam – mnogo više Tora, ako niste već videli slike”.

“Thor: Love and Thunder” bi trebalo da počne da se prikazuje u bioskopima od 06. maja 2022.

Pročitajte još i Ghostbusters: Afterlife uskoro u bioskopima!