Naslovna stranicaŽivotZdravljeKućni lekovi za stomačne tegobe

Kućni lekovi za stomačne tegobe

Kuvajte pirinač, ali vodu nemojte bacati.

European Top 44 Airplay chart

Stomačne tegobe, poput nadutosti, mučnine ili dijareje, mogu biti neugodne, ali kućni lekovi često mogu pružiti olakšanje.

Kao efikasan lek za probavne smetnje često se koristi đumbir zbog svog umirujućeg dejstva. Dodajte nekoliko kolutova svežeg đumbira u čaj ili prokuvajte đumbir sa medom kako biste ublažili simptome.

Jedna od osnovnih stvari u lečenju dijareje je nadoknađivanje tečnosti. Kada imate dijareju treba da pijete vodu, čajeve i jedete slane čorbe. Čaj od kamilice poznat je po svojim umirujućim efektima. Čaj od limunske trave dobar je kod grčeva. Pored toga, laganu pileću supu često preporučuju lekari kod blagih stomačnih problema. Supa će vas hidrirati, ali i pružiti hranljive sastojke.

Probiotici, koji se nalaze u jogurtu podržavaju zdravlje creva i mogu pomoći u smirivanju stomačnih tegoba. Kuvani beli pirinač je blag i lako svarljiv, čineći ga prikladnim izborom za osetljiv stomak. Pirinčana voda, koja se dobija kuvanjem belog pirinča, često se preporučuje kao deo dijete za smirivanje stomačnih problema, posebno kod dijareje. Ova blaga tečnost pomaže u nadoknadi izgubljene tečnosti i elektrolita, pružajući olakšanje od simptoma.

Kućni lekovi često pružaju olakšanje od stomačnih problema, ali individualni odgovori na ove metode mogu varirati. Ukoliko se simptomi pogoršavaju, obratite se lekaru.

Takođe zapamtite da je vašem telu potreban odmor. Ne trošite dodatne kalorije, možete se baviti svakodnevnim aktivnostima, ali najbolje bi bilo da se odmorite.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
10 ° C
10.1 °
10 °
66 %
7.2kmh
74 %
Mon
18 °
Tue
16 °
Wed
17 °
Thu
16 °
Fri
12 °