15.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaKulturni centar Zrenjanina obeležio 45 godina od osnivanja

Kulturni centar Zrenjanina obeležio 45 godina od osnivanja

Među planovima za naredni period nalazi se i sređivanje platoa ispred Kulturnog centra.

European Top 44 Airplay chart

Kulturni centar Zrenjanina osnovan je 25. maja, na Dan mladosti 1978. godine, tada pod imenom Dom mladosti.

Tokom prve decenije postojanja dominirali su programi namenjeni omladinskoj populaciji. Svi, u to vreme, poznati muzičari i bendovi stare Jugoslavije, svirali su u Zrenjaninu i koristili veilku salu Doma, kao jedinstvenu u gradu i orkuženju.

Danas je Kulturni centar Zrenjanina ustanova kulture koja svoje programske aktivnosti organizuje, stvarajući kulturne sadržaje, u okviru muzičkih, pozorišnih, filmskih, izložbenih, dečijih i multimedijalnih programa. Kulturni centar ima sopstvenu izdavačku produkciju, objavljuje određeni broj štampanih i muzičkih publikacija a kroz video produkciju – filmove, video priče i emisije iz oblasti kulture.

Na godišnjem nivou, u prostoru Kulturnog cnetra organizuje se oko 400 programa, a programe poseti i aktivnosti realizuje više od 100 hiljada ljudi. U poslednjih pet godina pored programa usmereni smo na poslove koji ulaze u grupu investicionog ulaganja – adaptacije prostora i nabavke opreme.

Planove za adaptaciju i promenu izgleda ove ustanove usporila je korona, ali se za ovu godinu planira uređenje platoa ispred Kulturnog centra – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Na svečanosti povodom ovog jubileja, nastupio je dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, jedan od brendova ove ustanove. Na čelu hora je dirigentkinja Senka Milisavljević. Ženska pevačka grupa je takođe zaštitni znak ove ustanove kao i vokalna solistkinja Milica Dosković, koja je deo produkcijskog tima Kulturnog centra.

Prisutne je pozdravio i direktor Goran Marinković sa željom da se za pet godina, na obeležavanju 50. godišnjice Kulturnog centra, nađemo u modernom i potpuno uređenom prostoru sa još bogatijim kulturnim sadržajima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
15.6 ° C
17.3 °
15.6 °
77 %
1.2kmh
35 %
Uto
25 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
25 °
Sub
19 °