20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaKviz "Prljavo ili čisto - nije isto" ponovo okuplja osnovce

Kviz „Prljavo ili čisto – nije isto“ ponovo okuplja osnovce

Učenici osnovnih škola iz Zrenjanina i okolnih mesta ponovo će imati ekološku misiju. Peti po redu kviz "Prljavo ili čisto - nije isto" okupiće učenike iz 21 škole.

European Top 44 Airplay chart

Peti Eko kviz „Prljavo ili čisto – nije isto“ u organizaciji Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“, biće održan u Kristalnoj dvorani. U kvizu će se takmičiti učenici od petog do osmog razreda.

Cilj ovog edukativnog i zabavnog kviza je podizanje svesti osnovaca na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta o važnosti ekološkog bontona i usvajanje lepih i korisnih navika.

Učenici iz 21 škole iz Zrenjanina i naseljenih mesta prijavili su se za ovogodišnje takmičenje, pokazujući sve veće interesovanje i bolje znanje iz oblasti ekologije.

Kvalifikacije će se održati od 19. do 21. marta u sali restorana u Kristalnoj dvorani, dok će polufinale biti održano 25. marta na istom mestu. Datum finala biće blagovremeno saopšten prvoplasiranim školama.

Pobednička škola u finalu predstavljaće naš grad na republičkom takmičenju u Vršcu tokom aprila meseca.

JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i grad Zrenjanin zahvaljuju se svim prijavljenim školama i njihovim nastavnicima koji su prepoznali cilj ovog takmičenja. Verujemo da kroz edukaciju dece činimo dobro za našu decu, grad i životnu sredinu – stoji u poruci.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °