ZdravljePromo

Novi test na antitela u laboratoriji Vorgić

Odobren od Ministarstva zdravlja

Ako planirate letovanje u državi u kojoj je za ulazak dovoljno pokazati brz antigenski test ili test na antitela, korisno je da znate da je testiranje potrebno uraditi u laboratoriji koja poseduje odgovarajući sertifikat. Laboratorija Vorgić je jedna od nekoliko akreditovanih laboratorija u Zrenjaninu koje rade ovu vrstu testiranja.

Onima koji su preležali Covid19, pogotovo oni koji su imali umereno težak ili težak oblik bolesti, test na prisustvo antitela veoma je značajan i zbog praćenja postkovid sindroma. Sindromi mogu biti razni i još uvek se ne zna tačno šta može da vas snađe nakon preležane bolesti. Praćenje antitela je jedan od načina da se primete razni problemi u nastajanju.

Samo određene privatne laboratorije ispunjavaju set kriterijuma Ministarstva zdravlja za obavljanje ovih testova, posebno EIA (u svetu poznat i kao ELISA) metodom, koja je napredna, potpuno automatizovana serološka metoda. Za nju nije potrebna nikakva posebna priprema, osim da ne idete na test neposredno posle jela. Metoda je skoro bezbolna, jer osim vađenja krvi iglom, nikakav drugi zahvat nije potreban. Takođe, zakazivanje testiranja nije potrebno, testiranje traje nekoliko minuta i rezultat stiže sutradan.

Ovom metodom se u krvi detektuje posebna klasa imunoglobulina IgG i IgM, koji su indikatori da naše telo kreće u borbu protiv virusa. Ukoliko je rezulat IgG pozitivan, to je pokazatelj da ste preležali infekciju virusa, da ste ranije bili u kontaktu sa virusom, i da je vakcinom imunizacija uspešna. Pored ovoga, ovom metodom otkriva se i prisustvo HIV virusa, lajmske bolesti, rotavirusa, toksoplazmoze, sifilisa, ovčijih i malih boginja, heliko-pilori bakterije itd.

Laboratorija „Vorgić“ ove i sve ostale laboratorijske testove i analize obavlja na adresi Dr Jovana Cvijića 2 kod Pinove vile. Ukoliko ste sprečeni, moguć je i izlazak na teren. Po rezultate možete doći lično ili vam ih mogu poslati preko i-mejla, Vibera ili Whatsapp-a.

Takođe pročitajte i kako se dobija digitalni zeleni sertifikat.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button