2.6 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR Kultura"Letnja operska škola" u Kaštelu

“Letnja operska škola” u Kaštelu

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

“Letnja operska škola” počinje danas u dvorcu “Kaštel” u Ečki i trajaće do 22. jula, a posetioci će imati priliku da uživaju u 7 koncerata koji će održati u atraktivnim ambijentima dvorca “Kaštel” i katoličke crkve u Ečki, kao i u zrenjaninskoj Gradskoj bašti. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Ovogodišnja “Letnja operska škola” se odvija pod pokroviteljstvom “Kreativne Evrope” u sklopu projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“, uz učešće priznatih muzičkih pedagoga, predavača i profesora, čime se ova škola u Ečki svrstava u rang sa sličnim obrazovnim institucijama u svetu.

"Letnja operska škola" Kaštel Ečka program

Ovim projektom se pomaže mladim pevačima da upotpune svoja znanja, nauče da umetničko pevanje zahteva intelektualno učešće, eksperimentisanje, traganje, širenje granica, osvešćivanje instrumenta, vladanje sobom, permanentno usavršavanje itd. Kao i priliku da stečena znanja prezentuju publici u adekvatnom, inspirativnom prostoru, a to su Gradska bašta u Zrenjaninu, katolička crkva u Ečki i ambijent samog dvorca Kaštel, gde će se održati pet koncerata, uključujući i završni, gala koncert, 21. jula.

Dvorac je svečano otvoren 29. avgusta 1820. godine, kada je u njemu svirao tada devetogodišnji vunderkind, kasnije čuveni pijanista Franc List. Tu muzičku harizmu dvorac je sačuvao do današnjih dana, puna dva veka i pravi je prostor za održavanje muzičkih svečanosti, poput “Letnje operske škole”.

Pročitajte još i Turneja festivala dokumentarnog filma “Beldocs Eho” stiže u Zrenjanin.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
2.6 ° C
2.6 °
2.6 °
67 %
6.6kmh
73 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °