Život

Letnje tematske proslave i kako ih organizovati

Letnje tematske proslave mogu biti veoma zabavne za organizovanje, a sigurno će i ostati zapamćene. Bez obzira da li planirate proslavu rođendana, godišnjice, porodičnog okupljanja ili bilo koje druge posebne prilike važna je dobra organizacija, a sledeće smernice vam mogu pomoći:

Izaberite temu

Prvi korak u planiranju tematske proslave je odabir teme koja će odgovarati prilici. Moguće teme su beskrajne – od tropske plaže do filmske noći na otvorenom, do piknika u stilu 50-ih godina. Važno je izabrati temu koja će biti zabavna i inspirativna za sve prisutne. Možete se odlučiti i za boju ili kombinaciju boja, ili grad za koji vas vezuju neke uspomene ako je proslava godišnjice braka na primer. Kada su dečije zabave u pitanju tu je verovatno mnogo lakše odrediti temu. Dovoljno je da odaberete detetovog omiljenog crtanog junaka.

Omiljeno voće ili povrće kao tema? Što da ne!

Vreme je za pozivnice letnje tematske proslave

Nakon što odaberete temu, kreirajte pozivnice koje će odražavati atmosferu i stil proslave. Na pozivnicama možete navesti dress code ako je to potrebno kako bi gosti bili u skladu sa temom. Ako je tema tropska neka drees code budu havajske košulje, ili u drugom slučaju gosti mogu doći obučeni u određenu boju, odnosno nositi određene aksesoare.

Gde pronaći dekoraciju i rekvizite?

Za dekoraciju i rekvizite možete potražiti online prodavnice poput Amazona ili Aliexpress-a, a možda i Temu-a, posetiti lokalne prodavnice ili čak napraviti neke stvari sami kod kuće uz pomoć DIY ideja sa interneta. Ukoliko nemate mnogo vremena ili ne želite da čekate da vaši paketi stignu čak iz Kine, dekoraciju možete napraviti i sami. Razmislite o bojama, uzorcima i detaljima koji će doprineti ambijentu. Za tropsku temu, koristite svetle boje, palme i cvetne aranžmane, dok za piknik možete koristiti karirane stolnjake, retro rekvizite i cvetne aranžmane u boji lavande ili mente.

dino

Kakva je to zabava bez hrane?

Da bi vaša proslava bila pun pogodak hrana je neizostavan detalj. Prilagodite meni temi proslave. Na primer, za tropsku temu poslužite egzotične koktele, voćne salate i roštilj, dok za piknik možete poslužiti sendviče, kolače i limunadu.

Aktivnosti

Razmislite o aktivnostima koje će zabaviti goste i dodatno unaprediti temu proslavu. Evo nekoliko ideja koje se mogu prilagoditi različitim temama:

Takmičenje u pravljenju koktela – Takmićenje u pravljenju koktela zvuči zabavno, zar ne? Neka se vaši gosti potrude da naprave najbolje moguće koktele. Organizujte ocenjivanje od strane gostiju ili oformite žiri i proglasite pobednika sa najkreativnijim ili najukusnijim koktelom.

Bioskop pod zvezdama – Za filmsku noć na otvorenom, postavite udobne stolice, jastuke i ćebad na travnjaku ili terasi i instalirajte projektor koji će prikazivati omiljene filmove. Gosti mogu uživati u gledanju filmova pod zvezdama dok se opuštaju uz grickalice i piće. Pobrinite se da imate širok izbor filmova koji odgovaraju različitim ukusima gostiju, kao i opcije za sve uzraste.

Koktel masterclass – Ponovo kokteli? Da! Ovo je odlična letnja tema. Organizujte koktel masterclass gde će gosti imati priliku da nauče kako da prave nekoliko klasičnih koktela, kao što su Pina Colada ili Mojito. Za ovu priliku možete angažovati profesionalnog barmena koji će ih voditi kroz proces pravljenja koktela i deliti savete i trikove za savršene letnje napitke ili to možete biti vi.

Kreativni foto kutak – Postavite kreativni foto kutak sa rekvizitima koji odgovaraju temi proslave. Gosti mogu probati različite šešire, naočare, lepeze i druge rekvizite i fotografisati se sa svojim prijateljima. Ova aktivnost će stvoriti nezaboravne uspomene i fotografije koje će svi rado deliti na društvenim mrežama.

Karaoke – Da li uopšte postoji zabava bez muzike? Neka vaši gosti budu zaduženi za ovaj segment i sigurno ćete se dobro zabaviti. I ovde takođe možete organizovati takmičenje, neka najbolji pobedi.

Znate li 6 Zanimljivih ideja za igre na otvorenom za decu?

letnje tematske proslave letnje tematske proslave letnje tematske proslave

Povezani članci

Back to top button