“Linglong” kompanija organizovala sadnju divlje jabuke u Banatskoj ulici

Kineska kompanija “Linglong” danas je sa predstavnicima grada Zrenjanina organizovala sadnju 80 sadnica divlje jabuke u Banatskoj ulici, povodom prve godišnjice zaposlenja radnika, u prisustvu zvaničnika kompanije Sofi Li, menadžerke projekta “Linglong International Europe”, direktora JKP “Čistoća i zelenilo” Zorana Protića i gradonačelnika grada Sime Salapure.

Iz kineske kompanije kažu da je ovo bila prva takva akcija u Srbiji u kojoj oni žele da mesto u kojem posluju učine zdravijim mestom za život i time ispune odgovornost prema društvu. Gradonačelnik Simo Salapura navodi da ovom akcijom u gradu niče još jedna oaza, konkretno na području MZ “Zeleno polje”.

Šef Rasadnika „Čistoće i zelenila” izjavila je da je zasađeno 80 sadnica ukrasne divlje jabuke i skrenula pažnju da grad ima nekoliko parkova koje treba osvežiti i urediti, kao i nekih ulica kojima godinama fali drveća.
„Linglong Tajr” je u kompleks za proizvodnju guma investirao nešto manje od milijardu dolara, što je procenjeno kao “najveća direktna strana investicija” u državi i “najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada”.