Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaŽivotLokne bez toplote: 3 najlakša načina

Lokne bez toplote: 3 najlakša načina

European Top 44 Airplay chart

Lokne bez toplote poznatije kao heatless curls su sve popularnija opcija za sve generacije. Prave se na različite načine i ne samo što je ova opcija bezbednija za kosu već i izgleda mnogo bolje.

Zašto lokne bez toplote?

Upotreba toplote za stilizovanje kose može dovesti do oštećenja i suvoće. Pegle i figari isušuju kosu, čineći je krhkom i sklonijom lomljenju, a beživotna kosa gubi svoj prirodni sjaj i elastičnost.

Kako napraviti lokne bez toplote?

Žene širom sveta istražuju sigurnije načine dobijanja lepršavih lokni, bez upotrebe pegli ili figara. Tokom ovog istraživanja otkriveno je da se kosa uspešno može uviti na sledeće načine:

Pletenicama

Jedna od najjednostavnijih metoda za postizanje talasa bez toplote je pletenje kose. Ovo je metoda za koju ste verovatno već znali, ali evo kako možete to postići:

lokne bez toplote

Operite i osušite kosu na uobičajen način. Podelite kosu na sekcije i ispletite pletenice. Što su pletenice tanje, talasi će biti definisaniji. Ostavite pletenice preko noći, a ujutru ih raspletite i blago razbarušite kosu prstima za prirodan izgled.

Visokom punđom

Kosu operite i osušite. Ukoliko vam je kosa čista i nemate potrebu za pranjem onda je samo blago pokvasite. Neka bude suva oko 85%.

Kosu uvrtite u ruci i zavežite visoku punđu. Sa njom ćete moći da prespavate i neće vas žuljati. Samo pazite da kosu ne zategnete jako jer ćete u protivnom izlomiti kosu, ali će vas i čupati a nije sporna ni glavobolja.

Svilenim uvijačem za kosu

Da biste uvili kosu bez zagrevanja potreban vam je svileni uvijač za kosu. Njega možete potražiti na internetu. Izgleda ovako i ovaj je konkretno sa Aliexpressa:

lokne bez toplote

Kako uviti kosu ovim uvijačem? Počnite sa vlažnom ili suvom kosom. Postavite svileni uvijač preko vrha glave i pričvrstite ga šnalom koja dolazi u setu. Zatim, uvijajte pramenove kose čvrsto oko uvijača, pazeći da ih dobro obavijete. Krajeve kose učvrstite svilenim gumicama. Ostavite kosu uvijenu preko noći ili nekoliko sati tokom dana. Kada skidate uvijač, prvo uklonite gumice, zatim šnalu, i na kraju izvucite uvijač prema gore jednim potezom. Malo rastresite kosu rukama i frizura je gotova.

Povezano: Kovrdžava kosa – kako je održavati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °