1.1 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeLuj XIII + Salerno = najskuplja pizza na svetu

Luj XIII + Salerno = najskuplja pizza na svetu

Testo za ovu specijalnu pizzu se priprema čak 72 sata.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Najskuplju pizzu na svetu ćete najverovatnije pronaći ukoliko krenete put Salerna. To je drugi po veličini grad u pokrajini Kampanija. Grad je poznat i po tome što zapadno od njega počinje Amalfitska obala – ali, i po jednoj stvari koju je osmislio Renato Viole.

Photo by Tom Podmore on Unsplash

U pitanju je parče testa veličine oko 20cm, taman za dvoje. Ako ćete ga podeliti sa nekim trebaćete da izdvojite za ovaj obrok – 6 hiljada dolara. Naravno, sada već postaje jasno da nije u pitanju obično parče testa, već je to, prema nekim zvaničnim informacijama, najskuplja pizza na svetu koja nosi ime Louis XIII.

Ono što je specifično u vezi sa ovom pizzom jeste samo testo – vreme njegove pripreme je 72 sata. Nakon što je napravljena savršena mešavina brašna, vode, maslinovog ulja, soli i kvasca, i nakon što je dobrano odstojala – donosi se na vašu kućnu adresu – ako ste baš vi odlučili da se počastite ovim skupocenim jelom.

Photo by Tamara Gak on Unsplash

Ranato Viole, uz još jednog kuvara i jednog somelijera, zvoni na vaša vrata, i u vaš dom – osim unapred pripremljenog testa, unosi poseban komplet posuđa i pribor za jelo iz ekskluzivne limitirane serije. Naravno, sve ovo je uključeno u cenu. 😉

Specijalna so iz reke Marej iz Australije je samo jedan detalj ovog jela. Najuočljivije, na samom vrhu testa, jesu tri vrste kavijara. Svoje mesto pronalazi i jastog iz Norveške, ali i sir mocarela plus još sedam vrsta sireva.

Champagne Krug Clos du Mesnil, brendi Cardenal Mendoza Carta Real Sanches Romate Finos su neka od pića koja će vam biti ponuđena da ispijete uz ovo jelo. Ipak, najvažniji je konjak Louis XIII Remi Martin – najkvalitetniji konjak na tržištu, po kom je i dato ime čitavom ovom jelu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1.1 °
70 %
7kmh
100 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °