6.1 C
Zrenjanin
4.12.2022.
Naslovna stranicaZabavaMuzikaMaraja može da komunicira sa delfinima

Maraja može da komunicira sa delfinima

OK, barem u teoriji...

European Top 44 Airplay chart

Ljudske glasne žice obično nisu u mogućnosti da proizvode toliko visoke tonove da mogu da zbune šišmiše, morske sisare i druge životinje koje za orijentaciju koriste visoke frekvencije, ali izuzeci i te kako postoje. Jedna od najpoznatijih pevačica na svetu je zbog raspona svog glasa dobila čak i mesto u Ginisovoj Knjizi rekorda. Maraja Keri (Mariah Carey) može da otpeva najviše ikada zabeležene tonove koje proizvodi ljudsko grlo. I ne samo što je blagoslovena ovakvim glasovnim sposobnostima, već može da ponovi svaku melodiju koju čuje bez greške.
Maraja ove godine zabeležila još jedan svetski rekord: zahvaljujući pesmi “All I want for Christmas is you”, postala je prva pevačica u istoriji muzike sa osvojenim prvim mestom na top listi u četiri uzastopne decenije. Podsetimo, njen prvi hit bila je pesma “Vision of love”.
Maraja često gostuje na plejlisti emisije Popodnevni Espresso, koju na Radiju Klik FM i mreži odabranih radio stanica možete slušati svakog radnog dana od 15 do 19 časova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
74 %
10.2kmh
99 %
Sun
6 °
Mon
10 °
Tue
8 °
Wed
8 °
Thu
8 °