22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranicaZabavaMuzikaMaraja može da komunicira sa delfinima

Maraja može da komunicira sa delfinima

OK, barem u teoriji...

European Top 44 Airplay chart

Ljudske glasne žice obično nisu u mogućnosti da proizvode toliko visoke tonove da mogu da zbune šišmiše, morske sisare i druge životinje koje za orijentaciju koriste visoke frekvencije, ali izuzeci i te kako postoje. Jedna od najpoznatijih pevačica na svetu je zbog raspona svog glasa dobila čak i mesto u Ginisovoj Knjizi rekorda. Maraja Keri (Mariah Carey) može da otpeva najviše ikada zabeležene tonove koje proizvodi ljudsko grlo. I ne samo što je blagoslovena ovakvim glasovnim sposobnostima, već može da ponovi svaku melodiju koju čuje bez greške.
Maraja ove godine zabeležila još jedan svetski rekord: zahvaljujući pesmi „All I want for Christmas is you“, postala je prva pevačica u istoriji muzike sa osvojenim prvim mestom na top listi u četiri uzastopne decenije. Podsetimo, njen prvi hit bila je pesma „Vision of love“.
Maraja često gostuje na plejlisti emisije Popodnevni Espresso, koju na Radiju Klik FM i mreži odabranih radio stanica možete slušati svakog radnog dana od 15 do 19 časova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °