Matea Balani nastavlja niz humanitarnih rođendana

Devojčica humanog srca Matea Balani u nedelju, 4. septembra, u 10:00 proslaviće svoj 12. rođendanan u Plankovoj bašti, ili ako padne kiša, u Kulturnom centru.

Foto: Otilia Buheker Ilić

Petu godinu za redom, Matea Balani, najmlađa dobitnica nagrade za mlade filantrope koju dodeljuje Fondacija „Trag“, svoj rođendan proslavlja na unikatan način – u humanitarnom maniru.

Kao i pređašnjih godina, umesto poklona za nju, biće postavljena kutija u kojoj svako od gostiju može donirati novac u skladu sa svojim mogućnostima. Pored toga, biće organizovana i tri humanitarna ćoška. U jednom će mališani moći da ostave muzičke instrumente koje više ne sviraju i ne trebaju, drugo ćoše biće rezervisano za knjige, a u trećem humanitarnom ćošku oslikavaće se majice po želji a novac će biti doniran u humanitarne svrhe.

„Dođi da se provedemo i da budemo humani“, pozvala je Matea drugare na svoj rođendan, ali je poziv upućen svima onima koji imaju želju i potrebu da budu humani i solidarni.

Gosti će biti i zrenjaninske Sovice mudrice, plesna grupa Naca, mešoviti inkluzivni hor ISON iz Novog Sada i članovi Udruženja paraplegičara.

Na rođendanu će radionice za najmlađe držati pet akademskih slikara, a mladi muzičari pokazaće svoj talenat.

Svako ko želi da pruži podršku organizaciji ovog događaja, može se javiti Gorjani Ponjević Ballani mejl adrese woodplanet@libero.it