Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninMeđunarodno putno osiguranje - koristan saputnik

Međunarodno putno osiguranje – koristan saputnik

Medicinske usluge u inostranstvu su drastično skuplje od usluga u Srbiji. Bez polise međunarodnog putnog osiguranja, troškove eventualnih medicinskih usluga, snosite sami.

European Top 44 Airplay chart

Kada planiramo putovanje, sigurno je da želimo da sve prođe bez problema i da se sa odmora vratimo zdravi i puni lepih utisaka. Postoje nepredviđene okolnosti na koje ne možemo uticati, ali možemo da utičemo na to kakve će posledice nepredviđenih okolnosti biti.

U slučaju da na putovanju iz bilo kog razloga zatreba medicinska pomoć, vrlo je korisno imati putno zdravstveno osiguranje. U suprotnom, odmor se može pretvoriti u ne tako lepo iskustvo i može koštati višestruko više nego što ste planirali.

U Istri vas, recimo, pregled kod lekara opšte prakse, može koštati 50 evra i više, a dan u bolnici u Hurgadi zbog dijareje koja je vrlo česta tegoba, 400 eura i skuplje. Na lečenje upale grla ili uha u Grčkoj, iz novčanika može otići od 50 do 500 evra u zavisnosti od težine problema i terapije.

Ono što treba da znati je da će vas porodično putno osiguranje koštati 4-5 hiljada dinara i značiće u mnogo situacija koje su uobičajene na godišnjim odmorima, a za koje je potrebno obratiti se lekaru.

Prikupili smo aktuelne podatke osiguravajućih kuća i vodili se istim parametrima kod odabira paketa. Koliko će koštati putno osiguranje za dvoje odraslih i dvoje dece, za 10 dana odmora u nekoj od evropskih zemalja, pogledajte ovde:

Porodicno putno osiguranje
105.rs

U svih deset primera, birali smo Basic (osnovne pakete), ali u koje je uključeno osiguranje i u slučaju infekcije virusom COVID-19.

Poredak je napravljen prema ceni polise za odabrane parametre, od najniže ka najvišoj. Ipak razliku predstavlja brojka u zagradi koja se odnosi na osiguranu sumu.

Osim kod RFZO, informacije o ceni porodičnog putnog osiguranja možete dobiti direktno u kalkulatoru osiguranja, a polisu možete kupiti online i tako uštedeti vreme, a u nekim slučajevima i novac.

Na sajtu RFZO popunjava se formular, a nakon toga formular se mejlom šalje fondu, zajedno sa uplatnicom i na taj način se naručuje polisa putnog osiguranja.

Pre nego što se odlučite za određenu osiguravajuću kuću, istražite ponudu prema svojim parametrima i proverite šta, paket koji želite, podrazumeva. Na svakoj polisi, odnosno u svakoj osiguravajućoj kući, dobićete potrebne informacije i kontakte koje treba pozvati u slučaju da putno osiguranje zatreba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °