Svet tehnike

Meta ograničava politički sadržaj

Meta, kompanija koja stoji iza Instagrama i Threads aplikacija, nedavno je uvela nove postavke kako bi ograničila politički sadržaj na svojim platformama. Ova promena omogućava korisnicima da onemoguće preporuke političkih sadržaja putem podešavanja naloga na Instagramu i Threads-u.

Postavka pod nazivom „Ograničite politički sadržaj od ljudi koje ne pratite“, automatski je omogućena u podešavanjima naloga na Instagramu. Budući da Threads aplikacija deli sistem naloga sa Instagramom, ista postavka se primenjuje i na nju.

Meta tvrdi da neće ograničiti pristup političkom sadržaju sa naloga koje korisnici aktivno prate. Iako je promena najavljena početkom februara, primenjuje se od nedavno. Kompanija nije uputila obaveštenja korisnicima o podrazumevanoj aktivaciji ove postavke.

Razlozi Mete za ovu promenu leže u želji da prilagodi iskustvo korisnika njihovim željama. Većina korisnika ne želi da politički sadržaj dominira njihovim fidovima. Adam Mosseri, šef Instagrama, ranije je izjavio da kompanija ne želi da rizikuje negativne efekte koji dolaze sa političkim sadržajem. Dodao je da je njihov cilj da održe integritet platforme i korisničko iskustvo.

Ovom promenom Meta jasno stavlja do znanja svoju nameru da se distancira od aktivnog promovisanja političkih sadržaja na svojim platformama, dajući korisnicima mogućnost da sami odluče koliko žele da budu izloženi takvim sadržajima.

Pročitajte još i Kako (stvarno) obrisati Instagram nalog.

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button