20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninMlekomap - lakši put do domaćeg "mleka na flašu"

Mlekomap – lakši put do domaćeg „mleka na flašu“

Nekoliko gazdinstava iz Zrenjanina i okolnih mesta već je ubeleženo na ovoj mlečnoj mapi.

European Top 44 Airplay chart

Mlekomap je besplatna web platforma koja je nastala kao želja dvojice programera da pomognu malim proizvođačima mleka u Srbiji. Zbog situacije u kojoj se našla poljoprivreda u našoj zemlji, odlučili su da pokušaju da mlekarstvo spasu od propasti.

Ako su razlozi zbog kojih ne kupujemo direktno od proizvođača to što ne znamo ko su oni, gde se nalaze ili to što su daleko, ovi ljudi su se potrudili da naprave mapu i na jednom mestu objedine sve potrebne informacije.

Platforma je besplatna, neprofitna, registracija nije potrebna. Potrebno je da se gazdinstva koja žele da se nađu na mapi, popunjavanjem formulara Dodaj gazdinstvo.

Na Mlekomapi možete pronaći gazdinstva koja su vam najbliža, a onda stupiti u kontakt sa proizvođačima i dalje realizovati kupovinu mleka i mlečnih proizvoda.

mleko map

U Zrenjaninu, već je zabeležena Farma Berberski, u Mužlji gazdinstvo Koša. Takođe, u Elemiru Farma Mihajlov, a u Melencima gazdinstvo Bulić i gazdinstvo Marjanski. Osim kontakt podataka, kod većine gazdinstava dospuni su podaci i o nekim cenama.

S obzirom na to da je platforma potpuno neprofitna i osmišljena je kao pomoć i podrška poljoprivrednicima, autori platforme kažu da je moguće da neki podaci nisu dovoljno ažurni i precizni. Međutim, apeluju na sve korisnike da pomognu u ažuriranju podataka.

Takođe, autori ne mogu garantovati kvalitet proizvoda koje neko nudi, ali nas upućuju na poljoprivrednike koji proizvode i prodaju, a izbor je na svakom od nas.

Ideja za ovu platformu se rodila kao podrška informatičkom tehnologu Aleksandru Džavriću i njegovim velikim naporima usmerenim da pomogne porodicama u problemu i sakupi i podeli oglase razbacane po raznim grupama po raznim socijalnim mrežama. Ostatak ekipe su Green Friends, grupa informatičkih tehnologa. Iz ove saradnje, nastao je i slogan – od radnika tehnologije, za radnike poljoprivrede.

Najbliže sveže „mleko na flašu“ možete pronaći ovde.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °