Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaPromo"Mrkšićevi salaši" obeležili 30 godina od osnivanja

„Mrkšićevi salaši“ obeležili 30 godina od osnivanja

Jubilej je obeležen uz prisustvo brojnih zvanica iz sveta privrede, poljoprivrede, politike, medija...

European Top 44 Airplay chart

Zadruga „Mrkšićevi salaši“, ovog meseca, obeležila je 30 godina postojanja i rada. Ideja za osnivanje zadruge rodila se početkom devedesetih, u godinama velike inflacije i opšteg haosa u državi.
Porodica Mrkšić, želela je da se osamostali i da ono što proizvedu na svojoj zemlji, sami distribuiraju do krajnjih potrošača.

Godine koje su usledile nisu bile mnogo stabilnije, ali 1994. godine izgrađeno je prvo skladište ove zadruge i od tada kreće i traje njihov razvojni put.

Trideset godina od osnivanja zadruge, njen direktor i osnivač Vojislav Mrkšić, obeležio je sa najbližim članovima porodice, svojim zaposlenima, prijateljima i saradnicima iz sveta privrede, poljoprivrede, politike, kulture, medija…

Srpski Itebej je selo koje živi zahvaljujući zadruzi „Mrkšićevi salaši“. To je selo u kome mladi ljudi ostaju, rade i stvaraju bolju budućnost za svoju decu.

Proslava je organizovana u kompleksu restorana „Mrkšićevi salaši“ uz prisustvo brojnih zvanica, a popunjena svečana sala, još jedan je dokaz koliko je Vojislav Mrkšić poštovan među prijateljima i saradnicima.

„Porodica Mrkšić je oduvek volela zemlju i zemlja im je vraćala“, rekao je u svom obraćanju dobrodošlice Vojislav Mrkšić.

Kratak promo video, o tri decenije postojanja zadruge „Mrkšićevi salaši“, pogledajte ovde:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °