MTV Cribs

MTV Cribs logo

20. septembra 2000. emitovana je prva epizoda novog šoua „MTV Cribs“ – u kojem ekipa kamermana dolazi na gajbu kod neke od zvezda. Sa glasom voditeljke Anande Luis, emisija nas sprovodi kroz privatne domove tj gajbe poznatih ličnosti.

U prvoj epizodi, Jewel nam pokazuje svoju kuću sa 11 soba u južnoj Kaliforniji, koja je ukrašena ogromnim svećama i raznim umetničkim predmetima sa Aljaske, odakle je pevačica poreklom. Njen ponos i radost smešteni su iza narandžinog gaja na imanju – mini gajbe (haha) u kojoj se pevačica hita „Foolish Games“ opušta i svira na ručno pravljenoj gitari.

Na istočnoj obali, dj zvezda Mobi poziva MTV u svoje dupleks potkrovlje u Lower East Side-u na Menhetnu, gde ima svoj zvučno izolovani studio za snimanje i svoju raznovrsnu mešavinu vrednosti – od personalizovanog crteža Homera Simpsona koji je dobio od tvorca Simpsona Meta Groninga do pomoćnog stola koji je dizajnirao Eero Saarinen, arhitekta kapije Sejnt Luisa. Najčudniji je prostor kupatilo, koje nema ogledalo ili zavesu za tuširanje, ali, kako objašnjava elektro-muzičar, krovni prozor mu omogućava da se kupa u retkom njujorškom suncu dok se tušira.

Nazad, u Kaliforniji, lazimo u Los Anđeles vilu princa tame – Ozija Ozborna i njegove porodice – supruge Šeron i dece Džekom i Keli. Roker, koji je jednom (slučajno) odgrizao glavu slepog miša na koncertu, pokazuje svoju kolekciju satanističkih artefakata i ogromno izdanje Biblije, za koju u šali kaže da porodica spaljuje svake Noći veštica. Segment Ozbornovih, u kojem ćerka Keli otkuca tatu internacionalnoj publici kao obožavatelja Britni Spirs, pomoći će ovoj finoj britanskoj porodici da napravi sopstveni rijaliti šou, The Osbornes, koji će se prikazivati u periodu od 2002-2005. godine i nastaviti 2022.

image 7
Jedna obična srećna porodica

Imali smo prilike da se nagledamo pravih modernih zamkova, mansija, vila, privatnih ostrva i ultra-luksuznih apartmana, sa ugrađenim bazenom, krovovima na otvaranje, garažama sa preko 10 automobila gde jedna guma sa felnom može da vam kupi pristojnog Fijat Punta, privatnih heliodroma, ali neke zvezde su i lažno predstavljale kuće koje su ustvari bile prerađeni ultra luksuzni studiji za snimanje izdavačkih kuća kao svoje, ili su prosto iznajmili luksuznu vilu na dan. Najbizarniji je ipak bio dom repera Redman-a, koje je ekipa kamermana podigla iz kreveta u njegovoj spavaćoj sobi 3×4 punoj krtoga.

Čovek im je pokazao kako pegla odeću na podu, svoju šarenoliku kolekciju dvd-eva popunjenu erotskim filmovima, sobičak pun razbacane elektronske muzičke opreme, ali zvezda obilaska je definitivno bio neidentifikovani prijatelj onesvešćen na podu pored kojeg se da primetiti linija nepoznate praškaste supstance za koju nas reper uverava da je šećer za kafu.

Cribs će imati čak i svoj kratkotrajni spin-of „CMT Cribs“ sa kantri temom, i nastavlja da privlači ogromne zvezde tokom svog 11-godišnjeg rada. Najpopularnija epizoda celog serijala koji je nastavljen 2021., je jednosatni specijal posvećen Maraji Keri i njenom blistavom njujorškom penthausu.

Pročitajte još i Bog neka čuva kraljicu, oi!