25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaNa sceni Narodnog pozorišta ove nedelje možete gledati ove predstave

Na sceni Narodnog pozorišta ove nedelje možete gledati ove predstave

European Top 44 Airplay chart

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ predstavlja niz izuzetnih predstava u periodu od 8. do 11. februara, pročitajte u nastavku šta možete gledati.

Prva predstava, koja će se odigrati 8. februara u 20h je „Zlostavljanje“. Ova predstava je inspirisana pripovetkom Ive Andrića. Radnja se vrti oko tema zlostavljanja žena, verbalnog i neverbalnog.

Sledećeg dana, 9. februara, u istom terminu, na repertoaru je klasična tragedija „Romeo i Julija“, autora Vilijama Šekspira. Predstava kombinuje savremeni kostim, mobilnu scenografiju i humoristično oružje kako bi prikazala suštinsku temu ljubavi i zanosa, ali i besmisao gluposti i mržnje.

Poslednja predstava za ovaj period, 10. februara u 20h, nosi naziv „Prs’o“. Ova urnebesna komedija, delo je autora Remija de Vo. Predstava prati život francuske radničke i malograđanske klase kroz socijalne dosetke i crno-humorno snalaženje, a fokusira se na svakodnevne situacije koje izazivaju smeh i preispitivanje

Za ljubitelje lutkarskih predstava, 11. februara u 11h, igra se „Uspavana lepotica“, predstava nastala prema tekstu Vojislava Bojdeva. U jednom kvartu, među bliskim komšijama, svake večeri oživi čarolija predstava za jednu neuspavanu lepoticu, dok se svi okupljaju da svojom ljubavlju i maštovitim igrama pomažu da se ona prepusti slatkom snu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
25.6 ° C
26.7 °
25.6 °
48 %
2.4kmh
67 %
Čet
23 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °