17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninNajavljen zajednički sistem naplate putarine

Najavljen zajednički sistem naplate putarine

European Top 44 Airplay chart

Danas je u Vladi Srbije potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji za integraciju sistema elektronske naplate putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da se očekuje brzo uspostavljanje integrisane naplate putarine između ove dve zemlje.

Osim toga, najavljeno je da će uskoro biti integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Grčkom. Vesić je izjavio da se očekuje da će ta integracija biti operativna 15. aprila za Crnu Goru, 15. maja za Hrvatsku, te u junu za Grčku.

Ovim sporazumom omogućiće se vozačima koji poseduju tagove za naplatu putarine u Bosni i Hercegovini i Srbiji da nesmetano koriste puteve bez zaustavljanja.

Što se tiče saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, istaknuto je da se trenutno gradi auto-put i dve brze saobraćajnice između ove dve zemlje. Radovi su u toku na auto-putu Sremska Rača-Kuzmin, dok se u Republici Srpskoj gradi deo auto-puta od Sremske Rače prema Bijeljini.

Takođe, planirano je da se do kraja godine završi prvi deo auto-puta Beograd-Sarajevo, što će obuhvatiti oko 29,5 kilometara puta. Paralelno s tim, očekuje se i završetak brze saobraćajnice Šabac-Loznica koja će povezati ove dve zemlje do graničnog prelaza Šepak.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °