16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotZdravljeNajboljih 5 vežbi za struk (VIDEO)

Najboljih 5 vežbi za struk (VIDEO)

European Top 44 Airplay chart

Prošao je januar, a sa njima i zimska tura praznika, krsnih i školskih slava i ostalih izgovora za prejedanje i smanjenu fizičku aktivnost. Posledice? Reći ćemo da se odeća smanjila, a rupe na kajiševima nestale. Figura se neće sama oblikovati pa smo odlučili da konsultujemo one kojima je fizička aktivnost posao. Ovoga puta, tražili smo najboljih 5 vežbi za struk.

Šta je najbolje za koga kada je vežbanje u pitanju je diskutabilno i uglavnom se stvari ne mogu generalizovati, ali ovde govorimo o vežbama koje su efikasne i koje mogu da donesu rezultat, ukoliko se izvode u kontinuitetu, kaže Jasna Radivojev, fitnes instruktorka.

Ojačajte bočne trbušnjake

Među najboljih 5 vežbi za struk definitivno moramo uvrstiti jednu od onih koje će nas u prvih 10 sekundi naterati da se pokajemo što je uopšte i započinjali. Ipak, ne odustajte. Postavimo se u bočni izdržaj na podlaktici, a slobodnu ruku „podvlačimo“ ispod struka, zatim otvaramo i pružamo ka plafonu. Nakon toga, ruku spuštamo na bok i radimo bočno podizanje koliko telo dozvoljava. Oba pokreta radimo 6-8 puta, nakon čega ponavljamo na drugoj strani.

U „plank“ polažaju smo, naizmenično ispružamo ruke paralelno sa podom, a zatim to isto radimo sa nogama, takođe naizmenično. Ova četiri pokreta računajte kao jedno ponavljanje, pa uradite 8-10 takvih krugova.

Na leđima smo, jedna ruka je iza glave, druga ispružena na podu, obe noge ispružene iznad poda. Noge zajedno savijemo u kolenima i ukoso privlačimo ka ruci koja je na podu. Kontrolišite pokret tako da leđa ostanu zalepljena za podlogu, a noge ne spuštajte na pod između ponavljanja. Vežba se izvodi po 10 puta na svakoj strani.

Ponovo smo u „plank“ poziciji, jedna noga je savijena u kolenu i privlačimo je prvo na suprotan, a zatim i na pripadajući lakat pa to ponovimo i sa drugom nogom. Uradite ukupno 16 ponavljanja, odnosno 8 po nozi.

Oslonac je na donjem delu kičme i šakama. Ispružite noge iznad poda pa se, uz pomoć ruku, skupite u „sklopku“. Dovoljno je uraditi 12-15 ponavljanja ove vežbe.

Za što bolji efekat, ove vežbe je potrebno ponoviti u tri serije, sa 2-3 minuta pauze između serija.

Detoks organizma posle praznika takođe je dobrodošao, za bolje opšte stanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °