Nastavak očitavanja vodomera u naseljenim mestima

VIK logo

Trenutno se sprovodi poslednje redovno očitavanje vodomera korisnika u preostalih jedanaest naseljenih mesta, što će trajati do kraja godine. Očitavanje vodomera već je završeno u Zrenjaninu i pet naseljenih mesta.

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca.

Sredinom septembra započelo je poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija,“ i do sada je završeno u Zrenjaninu i pet naseljenih mesta.

Nakon distribucije računa za oktobar mesec, odnosno sredinom novembra, započelo je poslednje očitavanje vodomera u preostalih jedanaest naseljenih mesta: Elemir, Taraš, Lukićevo, Melenci, Orlovat, Tomaševac, Perlez, Aradac, Belo Blato, Farkaždin i Ečka. Očitavanje vodomera će biti završeno do kraja godine.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ će biti na terenu svakog radnog dana od 08:00 do 14:00. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomera i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pisano obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, na osnovu kog će se formirati akontacije za mesečna zaduženja tokom zimskog perioda kada nema očitavanja, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera.

Obaveštenje o stanju vodomera, ukoliko u narednom periodu nisu kod kuće, korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu u periodu od 20. do 25. u mesecu tokom cele godine prijaviti stanje svojih vodomera na jedan od tri načina:

  • telefonom: svakog radnog dana od 07:30 do 13:30 na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344
  • SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24h)
  • slanjem mejla: na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24h)

Prilikom poziva, u SMS poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede: ime i prezime, adresu i mesto stanovanja, kao i stanje vodomera.