Naslovna stranicaVestiKulturaNenad Nenadović: Večiti dečak čiji je autogram tražio Dragan Nikolić

Nenad Nenadović: Večiti dečak čiji je autogram tražio Dragan Nikolić

Bo je stalni član ansambla pozorišta "Boško Buha". Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

European Top 44 Airplay chart

Glumac Nenad Nenadović preminuo je u 57. godini života.

Ostaće zapamćen po mnogim ulogama, ali su najupečatljivije one koje je igrao u filmovima “Povratak otpisanih”, “Boško Buha” i serijama “Priče iz majstorske radionice” i “Bela lađa”.

Kada je u pitanju televizijski program možda će najčešće ljudima koji su odrastali devedesetih godina prvo padati na pamet “Zooteka” i “Fazoni i fore” u kojima je najviše dolazila do izražaja njegova povezanost sa decom i dečijom vrstom programa.

Na stranici pozorišta “Boško Buha”, čiji je bio stalni član, podelio je priču kako je počeo da se bavi glumom. Imao je deset kada je u Radio Beogradu bila organiozovana audicija za Dramski studio Bate Miladinovića. Prijavio se, i bio je primljen u tu grupu mladih budućih glumaca. Odatle je i stigao do uloge u ostvarenju “Povratak otpisanih”.

Tada je imao svesku u koju je prikupljao autograme od glumaca, a jednom prilikom i od Dragana Nikolića koji mu je rekao: ” Čekaj, to znači da i ja treba da imam svesku i da tražim autogram od tebe? Igrali smo zajedno u filmu, kako može kolega kolegi da traži autogram?”

Kao svoje omiljene kolege iz pozorišta “Boško Buha” posebno je navodio Dragana Vujića, Bodu Ninkovića i Milorada Mandića. “To je bio moj najlepši period, kada je svaka predstava bila događaj”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °