Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaKorisnoNeprijatni mirisi iz veš mašine

Neprijatni mirisi iz veš mašine

European Top 44 Airplay chart

Klice i bakterije se osećaju veoma prijatno u vlažnoj sredini mašine za pranje veša, i ne samo u „bubnju“ već i u ostalim instalacijama. Te klice i bakterije mogu biti razlog zbog kojeg vaša mašina i sveže opran veš neprijatno mirišu.

Šta kada mašina za pranje veša ima neprijatan miris?

Pranje na 90 stepeni

Barem jednom mesečno treba da izvodite poseban ciklus pranja kako bi se uklonili neprijatni mirisi. Najbolje je da to radite bez veša, na temperaturi od 90 stepeni. Generalno, veš perete na temperaturama od 30 ili 40 stepeni, možda 60. To je u redu, ali klice i bakterije se osećaju baš prijatno na tim relativno niskim temperaturama. Kao rešenje, jednom mesečno operite mašinu na visokoj temperaturi kako biste uništili sve bakterije i klice.

Više deterdženta

Ako ne samo mašina, već i oprani veš neprijatno mirišu, to može biti zbog količine ili vrste deterdženta. Jednostavno morate pratiti uputstva na pakovanju deterdženta. Takođe, uzmite u obzir sledeće faktore:

  • Zaprljanost veša
  • Tvrdoća vode
  • Količina veša

Osim količine, važna je i vrsta deterdženta. Tečni deterdženti ne sadrže izbeljivač, a izbeljivač je veoma koristan u borbi protiv klica. Samo da napomenemo – za tamni veš se ne preporučuje korišćenje izbeljivača.

Ves masina 3

Provetravanje i sušenje

Kao što neprijatni miris nestaju iz kuće uz redovno provetravanje kuće, tako je korisno i za mašinu za pranje veša. Nakon svakog ciklusa pranja, vaša rutina treba da bude sledeća:

  • Uklonite dlačice iz bubnja
  • Ostavite vrata mašine otvorena
  • Očistite pregradu za deterdžent
  • Očistite filter makar jednom mesečno

Na ovaj način sprečavate nakupljanje tečnosti i velike ostatke stranih tela. Možda ćete negde pročitati savet da koristite sirće za čišćenje mašine, ali sirće može da loše utiče na gumena creva veš mašine.

Neprijatni mirisi veš mašina 2

Neprijatni mirisi – brzo uklanjanje

Ako nemate vremena da ponovo operete ili osušite smrdljivi veš, možete ga staviti u plastičnu vrećicu i ostaviti u zamrzivaču. Posle nekoliko sati, klice će biti uništene zbog hladnoće.

Pročitajte još i čišćenje kuće uz trikove (koji ne rade)!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °