Netflix tajne i kako da ih otkrijete

Netflix naslovna

Volite da gledate Netflix satima? Možete da uradite mnogo više sa njim ako samo nekoliko minuta provedete u podešavanjima. Možete poboljšati svoje maratonsko gledanje vikendom prilagođavanjem titlova, pregleda početnog ekrana, podešavanjima preuzimanja i još mnogo toga. Evo 11 najboljih saveta i trikova za Netflix.

Preuzmite serije i filmove za gledanje van mreže

Kao i svaka druga popularna streaming usluga, Netflix vam omogućava da preuzimate filmove i TV serije za gledanje van mreže. Planovi bez reklama mogu preuzeti do 100 stavki po uređaju, dok planovi sa reklamama mogu preuzeti 15 stavki. Sve dok se povežete na internet jednom u mesec dana, možete zadržati te medije na svom uređaju.

Da biste podesili kvalitet, otvorite Netflix aplikaciju, idite na svoj profil, dodirnite dugme Menija (tri horizontalne linije) na vrhu, zatim idite na Podešavanja aplikacije > Preuzimanja > Kvalitet videa. Ovde birate između Standardnog ili Višeg kvaliteta, u zavisnosti od vašeg prostora za skladištenje ili mreže.

Sada samo dodirnite dugme Preuzmi pored epizode, sezone ili filma da biste ga preuzeli. Preuzete medije možete pronaći u sekciji „Preuzimanja“ u kartici vašeg profila, gde možete gledati i brisati serije.

Odjavite se sa jednog ili svih uređaja

Netflix ima opciju koja vam omogućava da se odjavite sa bilo kog uređaja preko sajta. Ovo uključuje sve uređaje koje koriste korisnici vašeg naloga. Dakle, ako želite da nekome onemogućite pristup, ovo je mesto za to.

Kliknite na ikonu profila i idite na Nalog. Ovde pređite na karticu Uređaji i odaberite Pristup i uređaji. Ovde pronađite uređaj sa kojeg želite da se odjavite i kliknite na Odjavi se. Takođe možete kliknuti na dugme Odjavi se sa svih uređaja da biste se odjavili sa svih uređaja odjednom.

Zaustavite Netflix da deli vaše privatne podatke sa trećim licima

Netflix ima nejasno podešavanje koje je tako čudno formulisano da nikada ne biste pretpostavili da se radi o prikupljanju podataka. Netflix, po defaultu, deli vaše privatno zaštićene kontakt informacije sa trećim stranama kako bi prikazivao reklame na uslugama trećih strana. To treba da onemogućite, a to se radi po profilima.

Kliknite na ikonu profila, idite na Nalog, prebacite se na karticu Profili, odaberite svoj profil i idite na opciju Privatnost i podešavanja podataka. Na kraju, onemogućite opciju Dozvoli komunikaciju sa podudarnim identifikatorima. Ponavljajte ovaj postupak za sve profile na vašem nalogu.

Netflix kolaž

Prenesite svoj profil na novi nalog

Netflixova zabrana deljenja lozinki je u punom jeku. Ako ne možete zaobići to, možda je vreme da napravite svoj nalog. Ali to ne znači da morate da počnete iznova sa algoritmom. Netflix ima funkciju Prenesi profile koja vam pomaže da prenesete sve svoje podatke sa starog naloga na novi.

Otvorite Netflix sajt i odaberite svoj profil. Zatim, kliknite na ikonu profila na vrhu i idite na Prenesi profil. Ovo će otvoriti novi čarobnjak. Kliknite na Započni prenos profila i odaberite da li želite da prenesete na potpuno novi nalog ili na postojeći. Netflix će vam pomoći da postavite novi nalog sa svim vašim podacima. Ako prenosite na postojeći nalog, moraćete da znate email i lozinku tog naloga. Pratite uputstva da biste preneli svoj profil na novi nalog.

Uklonite neželjeni sadržaj iz istorije gledanja i preporuka

Želite li da uklonite sramotan naslov sa svoje liste gledanja? Ili možda naslov koji nikada nećete završiti? Jedini način da očistite svoju listu Gledano (i sledeće preporuke) je uklanjanje naslova iz vaše Istorije gledanja.

Idite na Netflixovu stranicu Istorija gledanja (takođe možete doći do nje putem Nalog > Profili > Vaš profil > Istorija gledanja).

Kliknite na malo dugme Sakrij pored naslova koji želite da uklonite. Potvrdite u sledećem koraku i naslov će nestati sa vaše liste gledanja.

Omogućite pametno preuzimanje za svoje mobilne uređaje

Ako gledate Netflix na putu do posla ili imate nestabilnu internet vezu, funkcija Pametno preuzimanje definitivno pomaže. Kada se omogući, ovo će automatski brisati završene epizode i zamenjivati ih sledećim epizodama kada ste ponovo na Wi-Fi mreži. Takođe možete uključiti „Preuzimanja za vas“, koja automatski preuzimaju sadržaj za koji Netflix misli da će vam se svideti. Možete omogućiti ove funkcije na iOS i Android aplikacijama iz Profil > Meni > Podešavanja aplikacije > Pametno preuzimanje.

Zaustavite Netflix da koristi previše vašeg mobilnog interneta

Ako volite da gledate Netflix dok ste van kuće, može lako da vam potroši mobilni podatkovni plan. Netflixov način uštede podataka može pomoći. U Netflix aplikaciji, idite na Profil > Meni > Podešavanja aplikacije > Korišćenje mobilnih podataka. Ovde onemogućite Automatsku funkciju i prebacite se na opciju Ušteda podataka. Ovo će podesiti kvalitet dok ste van Wi-Fi mreže kako bi omogućilo oko šest sati reprodukcije po GB podataka.

Proverite da li gledate u HD ili 4K

Bilo bi šteta da plaćate 4K plan, a gledate samo u 720p zato što niste podesili postavke. Idite na stranicu za podešavanja reprodukcije Netflix-a i u opciji Korišćenje podataka po ekranu izaberite Visoko. Sada ćete dobiti najbolji kvalitet za uređaj ili ekran koji koristite.

Netflix 2

Zaustavite Netflix da automatski pušta sledeću epizodu

Netflix voli automatsku reprodukciju. Bilo da pušta sledeću epizodu ili film odmah nakon što završite sa gledanjem nečega, ili pušta prikaze na početnom ekranu, to može biti prilično iritantno.

Možete onemogućiti obe funkcije za svaki profil posebno. Nakon otvaranja Netflix veb sajta, idite na ekran Profili. Ovde kliknite na dugme Upravljaj profilima i izaberite profil na kojem želite da onemogućite ove funkcije.

Sada, poništite opcije Automatska reprodukcija sledeće epizode u seriji na svim uređajima i Automatska reprodukcija prikaza dok pretražujete na svim uređajima. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali svoje preferencije.

Prilagodite titlove vašim preferencijama

Pronalaženje podrazumevanih titlova previše teških za čitanje? Možete promeniti font titlova, boju i veličinu. Sa Netflix veb sajta, kliknite na ikonu profila i izaberite Nalog. Ovde prebacite na karticu Profili i izaberite svoj profil. Sada izaberite opciju Izgled titlova.

Odavde možete promeniti font titlova, veličinu teksta, senku, boju pozadine i boju prozora. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali svoje postavke.

Netflix 4

Izaberite originalni audio u serijama i filmovima

Kada gledate film na stranom jeziku, Netflix ima običaj da podrazumevano postavlja sinhronizaciju na engleski jezik. Nažalost, ne postoji postavka koja bi zaustavila Netflix da to radi, ali uvek možete promeniti na originalni audio u Netflix plejeru. Kada nešto gledate, idite na meni Titlovi, i iz sekcije Audio prebacite na originalni audio.

Zaključajte svoj profil kako biste ga sačuvali od drugih korisnika

Ako delite svoj Netflix nalog sa prijateljima ili članovima porodice, vaš profil nije baš privatan. Drugi mogu videti šta gledate, a takođe mogu koristiti vaš profil i pokvariti vam preporuke.

Ako želite da zaštitite svoj profil (posebno ako delite nalog sa decom), kliknite na ikonu profila i izaberite opciju Nalog. Prebacite se na karticu Profili, izaberite svoj profil i idite na sekciju Zaključavanje profila. Unesite lozinku svog naloga, a zatim na sledećoj stranici omogućite opciju Zahtevaj PIN za pristup profilu. Unesite četvorocifreni PIN i kliknite na dugme Sačuvaj. Sledeći put kada otvorite Netflix, moraćete da unesete ovaj PIN da biste pristupili svom profilu.

Blokirajte sadržaj za odrasle, ako želite

Ako delite svoj Netflix nalog sa decom ili tinejdžerima, možda ćete želeti da blokirate sadržaj za odrasle. Da biste to uradili, idite na karticu Profili u svom nalogu i izaberite svoj profil. Ovde idite na sekciju Ograničenja gledanja i unesite lozinku svog naloga.

Sa vrha možete promeniti ocenu zrelosti (od 7+ do 18+). Ako želite, možete takođe pretvoriti trenutni profil u dečiji profil, prikazujući samo sadržaj prikladan za decu. Sa dna možete odabrati da blokirate određenu TV emisiju ili film. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Pročitajte još i Mobilni telefoni: SIM-free preporuke!