Naslovna stranicaVestiIz svetaNijagarini vodopadi: Vanredno stanje zbog pomračenja Sunca

Nijagarini vodopadi: Vanredno stanje zbog pomračenja Sunca

European Top 44 Airplay chart

Regionalna opština oko Nijagarinih vodopada u Kanadi proglasila je vanredno stanje zbog očekivanog velikog broja posetilaca za potpuno pomračenje Sunca 8. aprila. Ovo će biti prvo potpuno pomračenje Sunca koje će zahvatiti ovu pokrajinu od 1979. godine, a Nijagarini vodopadi su prepoznati kao jedno od najboljih mesta za posmatranje ovog fenomena prema National Geographic-u.

Grad Ontario, koji se nalazi na putu pomračenja, očekuje blokadu sunčevih zraka nekoliko minuta, dok gradonačelnik Nijagarinih vodopada, Džim Diodati, najavljuje rekordan broj posetilaca.

Proaktivno, regionalna opština Nijagara poziva na vanredno stanje kako bi se pripremila za događaj. Ova deklaracija, omogućava dodatne alate za planiranje kako bi se adekvatno pripremili za dan koji može doneti velike gužve u saobraćaju, povećane zahteve za hitne službe i preopterećenje mobilne telefonske mreže.

Pomračenje će početi na meksičkoj pacifičkoj obali ujutro 8. aprila, preseći će dijagonalno preko SAD-a od Teksasa do Mejna, a zatim će izaći iz istočne Kanade do kasnog poslepodneva. Preostali deo kontinenta će iskusiti delimično pomračenje, prema izveštaju “Gardijana”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °