Hrana i piće

Njoke u paradajz sosu: Savršen recept za brz i ukusan obrok

Njoke su klasično italijansko jelo koje se može pripremiti na razne načine. Danas ćemo se fokusirati na njoke u paradajz sosu, jednostavan i ukusan obrok koji će zadovoljiti vaše nepce i obradovati vašu porodicu.

Njoke u paradajz sosu – recept

Sastojci:

kašika maslinovog ulja

glavica crnog luka

crvena paprika

čen belog luka

125 g mocarele

400 g pelata paradajza

500 g njoka

1 kašičica sušenog bosiljka (ili šaka svežeg bosiljka)

njoke u paradajz sosu

Priprema:

Za pripremu njoka u paradajz sosu, prvo skuvajte njoke prema uputstvu na pakovanju ili dok ne omekšaju ako su domaći. Dok se njoke kuvaju, u velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite iseckani crni luk i crvenu papriku dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i kratko propržite. Zatim dodajte pelat paradajz, bosiljak, so i biber, i pustite da sos krčka 10-15 minuta. U sos dodajte skuvane njoke i kuvajte još nekoliko minuta da se ne sjedine ukusi. Na kraju, dodajte iseckanu mocarelu i mešajte dok se sir ne otopi. Poslužite vruće, uz svež bosiljak.

Prijatno!

Još jedan brzi recept koji će vam se sigurno dopasti su Lazanje iz tiganja.

Pratite nas i na Instagram i Facebook profilu.

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button