Džejms Bond film “Nije vreme za umiranje” biće nešto drugačije

Nakon odlaganja i kašnjenja od godinu ipo dana, "Nije vreme za umiranje", poslednji film u kojem će Danijel Krejg tumačiti tajnog agenta 007, pojaviće se u bioskopima.

Dugoočekivani Džejms Bond film (konačno) stiže u bioskope Evrope i to pre nego što će 8. oktobra debitovati u SAD-u. Nakon toliko odlaganja, zbog pandemije i drugih razloga, skoro da je teško poverovati da je “No Time to Die” konačno pred izlaskom. Publika će uskoro moći da podeli svoja razmišljanja o različitim stavovima filma o poznatim karakteristikama Bonda, kao i o, navodno, poslednjem tumačenju čuvenog agenta od strane Danijela Krejga.

Postoji veliko interesovanje da se vidi kako će se njegova priča završiti, što bi samo po sebi mogla biti subverzija standardnih očekivanja fanova 007.

Može se reći da “No Time to Die” već prepravlja Bondovu ustaljenu mitologiju na nekoliko načina, možda najviše sa ženskim likovima. Pored povratka Madelejn iz “Spectar” filma i Manipeni (Naomi Heris), “No Time to Die” predstaviće nam i agenta CIA-e Palomu (Ana de Armas) i Nomi (Lašana Linč), jednu od novih 00 agenata MI6.

Čini se da Nomi posebno odskače od tipičnog Bond formata, mada će, kako je Krejg nagovestio, u “No Time to Die” sigurno doći do još većeg odstupanja od poznatih šablona.

Sve nagoveštene i nenagoveštene izmene čine se kulminacijom karijere Danijela Krejga kao Džejmsa Bonda, koja je počela sa “Casino Royale” 2006. godina.

Novi film, gospodine Bonde?

Craigova iteracija ikoničnog lika nije se mnogo razlikovala od prošlih verzija. Bio je malo ozbiljniji nego inače i imao je priču koja se protezala kroz više filmova.

Sam početak “No Time to Die” počinje time što se Bond povukao i započeo novi život sa svojom ljubavlju Madelejn Svan (Lea Sejduk). Naravno, neće proći dugo vremena pre nego što se vrati u MI6, ali pre toga će biti nekih intriga.

Daniel Krejg kaže da, od svih filmova o Džejmsu Bondu u kojima je bio, “No Time to Die” podriva većinu tropa koje često definišu klasičnog špijuna.

Sve promene, novitete i klasične detalje ovog Džejms Bond filma, imaće prilike da gledamo od 6. oktobra u našim bioskopima.

Pročitajte još i Ghostbusters: Afterlife – uskoro u bioskopima!