17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaNova novčana pomoć za penzionere

Nova novčana pomoć za penzionere

European Top 44 Airplay chart

Uskoro stiže nova novčana pomoć za penzionere za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana.

Oglas je otvoren za sve penzionere čija penzija ne prelazi 39.850 dinara, a nemaju druga primanja, nisu koristili rehabilitaciju od 2020. godine, ili su ostvarili pravo primanjem inostrane penzije čiji zbir sa domaćom penzijom ne prelazi pomenuti iznos.

Više od 21.000 penzionera može očekivati besplatan oporavak u banjama Srbije ove godine. Potrebno je podneti penzijski ček, dokaz o inostranoj penziji, popunjen formular sa izjavom o primanjima, izjavu o ovlašćenju Fonda za zaključivanje ugovora, i opciono, medicinsku dokumentaciju.

Prijave se podnose lokalnim penzionerskim udruženjima, a rang-lista će biti objavljena 24 radna dana od isteka oglasa. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, a troškove smeštaja i puta za pratioce snosi PIO fond u određenim situacijama. Prigovori na rang-listu mogu se podneti u roku od pet radnih dana. Konačna lista korisnika objavljuje se na oglasnim tablama relevantnih organizacija i filijala Fonda.

Penzioneri na oglas mogu da se prijavljuju od 9. do 25. januara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °