20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeNova ograničenja na Instagramu i Fejsbuku

Nova ograničenja na Instagramu i Fejsbuku

European Top 44 Airplay chart

Kompanija „Meta“ postavila je nova ograničenja na Instagramu i Fejsbuku za tinejdžere, sa ciljem da zaštite njihovu bezbednost. Adolescenti više neće moći lako da dolaze u kontakt sa potencijalno osetljivim sadržajem.

Za registraciju na ovim društvenim mrežama neophodno je imati minimum 13 godina, s toga se mera odnosi na urast od 13 do 15 godina, odnosno 18 u nekim državama.

Od sada drugi korisnici neće imati pristup listi prijatelja tinejdžera, nalozima koje prati, ali neće imati ni mogućnost komentarisanja postavljenih poruka.

Ukoliko adolescenti budu pretraživali reči poput „bulimija“, „samoubistvo“, „poremećaji u ishrani“,  „samopovređivanje“, „anoreksija“ i slično, pretraga neće dati nikakve rezultate. Na ekranu će se prikazati poruka koja korisniku predlaže da potraži stručnu pomoć, ili savet porodice i prijatelja.

Kompanija „Meta“ do sada je bezbroj puta bila kritikovana zbog nanošenja štete mentalnom i fizičkom zdravlju mladih. Sada su konačno tu nova ograničenja na Instagramu i Fejsbuku koja bi trebala da poboljšaju zaštitu mladih korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °