Sport

Novak Đoković odustao od dubla na Olimpijskim igrama

Novak Đoković je odlučio da se neće takmičiti u dublu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Iako je redovno nastupao u dublu na prethodnim Olimpijadama, ovog puta je prijavljen samo za singl takmičenje. Razlog za ovakvu odluku je nedavna operacija meniskusa koju je Novak imao pre skoro dve nedelje. Kako bi izbegao rizik od ponovne povrede i opterećenja kolena, odlučio je da se fokusira isključivo na singl konkurenciju.

Novak Đoković je jasno izrazio svoju ambiciju da osvoji zlatnu medalju u singlu na Olimpijskim igrama u Parizu. Za razliku od prethodnih Olimpijada gde je pokušavao i u dublu, ovog puta je odlučio da prioritet da singlu, gde smatra da ima najbolje šanse za uspeh.

Iako je u prethodnim godinama sarađivao sa Nenadom Zimonjićem u dublu, njihov zajednički nastup na Olimpijskim igrama nije doneo željeni rezultat. Iz tog razloga, Đoković je sada odlučio da se ne opterećuje dodatno dublom disciplinom i da sve svoje resurse usmeri ka singlu. Ova odluka je motivisana i njegovim ranijim iskustvom gde nije uspeo da dođe do medalje u dublu, te želi da se maksimalno koncentriše na svoj glavni cilj – osvajanje zlatne medalje u singlu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pročitajte i Evroliga: Brojni transferi i nova ekipa.

Povezani članci

Back to top button