Cinestar – novi filmovi od danas, i jedna opera samo danas!

Bilo jednom u Srbiji
melodrama sa elementima komedije

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.
 
Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.
 
I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

Mračna kći” (The Lost Daughter)
psihološka drama

Film prati profesorku srednjih godina, koja na letovanju u Italiji upoznaje mladu majku sa detetom, susret koji u njoj okida sećanja na sopstveno majčinstvo i kćerku koju je sakrila u svojoj podsvesti.

Sirano (Cyrano)
mjuzikl, drama

Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom u ovoj vanvremenskoj priči o ljubavnom trouglu koji slama srce.

Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak (Piter Dinklidž) zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ali, ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani (Hejli Benet), Sirano tek treba da joj otkrije svoja osećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana (Kelvin Harison Džunior).

Strah iz dubina (Requin)

triler, horor

Za one koji su se još davnih dana navukli na filmove gde se običan čovek bori protiv sile prirode otelotvorene u jednoj od najefikasnijih ubica mora, ovaj film biće poslastica. Bračni par otputuje na odmor u mali tropski raj u Vijetnamu. Bungalov na plićako mora u koji su odseli iznenadna uništi oluja, izvuče ih na otvoreno more, i njih dvoje na samo jednom splavu moraju da prežive napad jata ajkula koje su osetile njihovu krv.

Pocrvenela panda (Turning red)
animirani, porodični

Mej Li je trinaestogodišnjakinja koja je rastrzana između toga da bude poslušna ćerka svoje majke i ni malo prijatne adolescencije koja sa sobom nosi neprilagođenost. Kao da promene u njenim interesovanjima, vezama i telu nisu dovoljne, već kada god se previše uzbudi, što je za tinejdžera praktično – UVEK, ona se pretvora u ogromnu crvenu pandu!

Rigoleto

Tačno na današnji dan 10. marta 1851. održana je premijera opere “Rigoleto”, a samo danas imamo priliko da vidimo izvođenje za 171. godišnjicu ovog dela, jer ova projekcija nije snimak, već uživo izvođenje u 20:15 po našem vremenu, iz Kraljevske opere na Trafalgar trgu.

U nemilosrdnom svetu luksuzne dekadencije, korupcije i društvenog propadanja, direktor Kraljevske opere Oliver Mirs postavlja operu o ljubavi, velikoj i neispunjenoj. Verdijev uzbudljiv Rigoleto suprostavlja moć neizvesnosti i lepote naspram ružnoće, ljubav naspram mržnje, blagoslov naspram kletve. Ko će od likova preživeti, a ko će se žrtvovati zarad većeg dobra, možemo pogledati večeras u Cinestar bioskopu!