17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaNovogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora

Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora

Zrenjaninski Kamerni hor proslavlja pet godina postojanja.

European Top 44 Airplay chart

U subotu, 23. decembra salon Narodnog muzeja Zrenjanina ugostiće sve ljubitelje muzike na specijalnom novogodišnjem koncertu Zrenjaninskog kamernog hora. Ovaj koncert ima poseban značaj, budući da hor proslavlja pet godina postojanja. Početak je zakazan za 19h.

Dirigentkinja hora, Andrea Poša, master teoretičar umetnosti, osnovala je hor 2018. godine, sa iskustvom u horskom pevanju. Hor okuplja pevače različitih profesija i interesovanja, doprinoseći lepoti i kreativnosti ansambla. Osvojila je treću nagradu za ličnost godine grada Zrenjanina iz oblasti kulture.

Hor će predstaviti raznovrstan repertoar koji obuhvata numere velikih muzičkih ikona poput Elvisa Prislija, Bitlsa, Nirvane i drugih, kao i moderno stvaralaštvo.

Zrenjaninski kamerni hor ima impresivan dosije nastupa, uključujući učešće na horskom festivalu „Slobodan Bursać“, festivalu „Novi prostori“, kao i gostovanje kao specijalni gosti u predstavi „Inner Lights/Unutrašnja svetla“ u pozorištu Patos iz Smedereva. U saradnji sa Kreativnim centrom Cekom, hor je gostovao u predstavi „Indigo“, a takođe su učestvovali i na „Veče horske muzike“ u Novom Kneževcu, kao i na mnogim drugim svečanim događajima i manifestacijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °