16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaNovosadske firme dobile posao: studija za javni prevoz u Zrenjaninu

Novosadske firme dobile posao: studija za javni prevoz u Zrenjaninu

European Top 44 Airplay chart

Firme „Piramid ing“ i „Adomne“ iz Novog Sada su dobile zadatak izrade studije za unapređenje kvaliteta javnog prevoza na području grada Zrenjanina. Ove firme su bile jedini ponuđači na tenderu koji je grad raspisao. Grad Zrenjanin će platiti 7.080.000 dinara sa PDV-om za ovu studiju.

Grad je u decembru prošle godine objavio javni poziv za uslugu izrade studije s ciljem poboljšanja kvaliteta javnog prevoza na svom području. Fakultet tehničkih nauka i firma „Piramid ing“ su zajedno poslali ponudu, ali je nadležna komisija odbila tu ponudu zbog nepotpunog ispunjenja uslova iz poziva. Zbog toga je postupak obustavljen, a Gradska uprava Zrenjanin je zatim raspisala novi javni poziv.

Prethodna studija javnog saobraćaja na teritoriji grada Zrenjanina, koju su pripremili stručnjaci sa Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, predstavljena je javnosti u oktobru 2015. godine. Osnovni cilj te studije bio je da grad preuzme kontrolu nad sistemom javnog prevoza, čime bi grad definisao mrežu linija i red vožnje, umesto prevoznika koji više ne bi imao ovlašćenje da samostalno odlučuje o tim pitanjima. Takođe je rečeno da su, osim izmena u mreži linija i redosledu vožnje, napravljene i promene u tarifnom sistemu kako bi se omogućilo korisnicima da prelaze sa prigradskih na gradske linije, iako poseduju mesečne karte.

Iako je prethodna studija ukazala na neophodnost promena i poboljšanja u sistemu javnog prevoza, mnogi građani su i dalje nezadovoljni kvalitetom javnog prevoza u gradu, koji obuhvata gradski i prigradski saobraćaj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °