Naslovna stranicaZrenjaninServisne informacijeObaveštenje iz Gradske toplane povodom stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti...

Obaveštenje iz Gradske toplane povodom stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača

Zakon počinje da se primenjuje od danas.

European Top 44 Airplay chart

U skladu sa promenom Zakona o zaštiti potrošača, menjaju se i određene usluge koje pruža Gradska toplana.

Iz te kompanije ističu, da će od 2022. godine, početi akcija potpisivanja ugovora o održavanju sekundarnih instalacija. Oni će proslediti ugovore sa pratećom ponudom vezanom za cene ove usluge, koje će u narednom periodu formirati stručne službe JKP „Gradska toplana“.

Za razliku od grejne sezone 2021/2022, u grejnoj sezoni 2022/2023 radnici toplane izlaziće samo na poziv onih kupaca koji su sa toplanom potpisali ugovor o održavanju sekundarnih instalacija. Svim drugim korisnicima koji budu upućivali pozive vezano za curenja, havarije ili druge probleme, odgovaraće negativno – što je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Dok traje grejna sezona 2021/2022, radnici gradske toplane će i nadalje izlaziti na teren po pozivu kupaca toplotne energije, vezano za rad sekundarnih instalacija, iako još uvek nemaju potpisane sporazume sa njima. Ističu da, zbog stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača, oni će morati na ove pozive pismenim putem da odgovaraju negativno, ali će služba ipak izlaziti na teren. To će trajati još u aktuelnoj zimskoj sezoni 2021/2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
9.4 ° C
11.2 °
9.4 °
62 %
3.1kmh
100 %
Thu
17 °
Fri
18 °
Sat
14 °
Sun
18 °
Mon
12 °